Aleksis Kiven päivä 10.10. Tuusulassa

04.10.2023

Tiistaina 10.10. liputetaan Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivää. Tuusulassa Aleksis Kiveä muistetaan perinteisesti seppeleenlaskutilaisuudella Tuusulan kirkkomaalla.

Aleksis Kiven päivän juhlallisuuksia 2022

Vuonna 2022 Aleksis Kiven päivänä vietettiin kirjailijan syntymän 150-vuotisjuhlaa. Kuva Tuusulan museo.

Aleksis Kiven päivän lisäksi 10.10. vietetään Maanpuolustuskorkeakoulun perinnepäivää. Yhteiset juhlallisuudet alkavat klo 9.30 seppeleenlaskutilaisuudella Tuusulan kirkkomaalla. Ensin kokoonnutaan sankarihaudoille, jossa Maanpuolustuskoulun Maisteriosasto laskee tervehdyksensä sankaripatsaalle. Sieltä siirrytään Aleksis Kiven haudalle.

Tilaisuuteen osallistuvat Maisteriosaston lisäksi Tuusulan kunta, Tuusulan seurakunta, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta. Paikalle ovat tervetulleita myös koulut ja päiväkotiryhmät sekä kaikki, jotka haluavat muistaa kansalliskirjailijamme muistoa. Kukkatervehdysten jättämisen ohella saa myös laulaa, lausua runoja ja esittää muuta päivän teemaan sopivaa ohjelmaa – puheita Aleksis Kiven haudalla ei ole pidetty. Tuusulan mieslaulajat esittävät tilaisuudessa Aleksis Kiven teksteihin sävellettyjä lauluja.

Tuusulan Rantatiellä sijaitseva Aleksis Kiven kuolinmökki on avoinna 10.10. klo 10–17 ja sulkee sen jälkeen ovet tältä vuodelta. Päivän ajan mökkiin on vapaa sisäänpääsy.

Lisätietoja
Tuusulan museo, kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen, p. 040 314 3456, ulla.kinnunen@tuusula.fi

Takaisin