Erkkolassa avautuu valokuvataiteen näyttely

04.05.2021

Taiteilijakoti Erkkolassa avautuu 4.5. alkaen näyttely "Ajan virrassa – Taneli Eskolan valokuvataidetta". Näyttelyssä Eskolan valokuviin rinnastetaan Tuusulan taiteilijayhteisön taiteilijoiden maalauksia ja runoja. Alun perin tammikuussa avattavaksi suunniteltu näyttely on saanut jatkoa 19.9. asti.

Taneli Eskola on valokuvannut viime vuosina paljon Tuusulassa. Valokuvista voi tunnistaa Tuusulanjärven ohella paikkakunnan suositut kohteet Sarvikallion, Fjällbon, Rantatien, Ainolan ja Halosenniemen. Myös Aleksis Kiven maisemat Nurmijärvellä ja Tuusulassa ovat kiehtoneet taiteilijaa. Valokuvaamisessa Eskolaa kiinnostavat etenkin vuodenajat sekä valon ja sään vaihtelut eri vuorokauden aikoina.

 Taneli Eskola, Tuusulan Kirkkotie, pigmenttivedos.

Taneli Eskola, Tuusulan Kirkkotie.

Ajan virrassa -näyttelyn teemoina ovat Tuusulan kulttuurimaisema, Rantatie, kansallismaisemat ja Aleksis Kiven maisemat. Näyttely on jatkoa Eskolan suomalaista maisemaa tutkivalle hankkeelle, jota hän on työstänyt koko uransa ajan 1970-luvulta alkaen. Varhaisimmat valokuvat ovat Eskolan kotiseudulta Hämeestä, jossa etenkin Aulangon, Hauhon ja Janakkalan maisemat ovat puhutelleet. Eskola on vuonna 1958 syntynyt helsinkiläinen valokuvataiteilija ja hän on väitellyt Taiteen tohtoriksi taideteollisessa korkeakoulussa 1998.

Taneli Eskola, Pakkanen Sarvikalliolla

Taneli Eskola, Pakkanen Sarvikalliolla.

Taiteilijan kertomaa

Ajan virrassa -näyttelyn teemoihin voi tutustua myös Tuusulan museon Youtube-kanavalla. Taneli Eskola kertoo videoilla näyttelyn valokuvien aihepiireistä: Rantatien ja Aleksis Kiven maisemat, Kansallistunne maisemissa, Tuusulan kulttuurimaisema valokuvaajan näkökulmasta. Toukokuun lopulla julkaistavassa videossa päästään vielä seuraamaan valokuvataiteilijaa työssään.

Turvallinen museovierailu rajoitetulle asiakasmäärälle

Tuusulan museokohteissa toimitaan terveysturvallisuus edellä. Museossa liikkuessa pidetään 2 m turvaväliä muihin henkilöihin sekä seurueisiin ja kasvomaskin käyttöön on vahva suositus. Erkkolassa on rajattu asiakasmäärä 10 henkilöön. Hyvästä hygieniasta pidetään huolta lisäämällä siivousta ja pintojen puhdistamista. Pyydämme, ettei tulla sairaana vierailulle, yskitään hihaan tai nenäliinaan. Muistetaan myös hyvä käsihygienia eli pestään käsiä ja käytetään käsidesiä.

Taiteilijakoti Erkkola
Tuusulan taidemuseo
Rantatie 25, Tuusula
Puh. 040 314 3471, erkkola@tuusula.fi
www.erkkola.fi
www.facebook.com/erkkola
www.instagram.com/taiteilijakoti_erkkola
www.youtube.com/tuusulanmuseo

Avoinna
4.5.–29.8. ti–su 10–17
1.9.–19.9. ke–su 12–17

Pääsymaksut
6/4/2 €
Museokortti-museo

Takaisin