Tuusulan museossa kävi viime vuonna lähes 63 000 asiakasta

23.01.2020

Tuusulan museon vuosi 2019 oli täynnä iloisia kohtaamisia. Neljässä museokohteessa eli Halosenniemessä, Taiteilijakoti Erkkolassa, Aleksis Kiven kuolinmökillä ja Klaavolan talossa kävi 54 387 asiakasta, mikä on 7 712 asiakasta enemmän kuin edellisenä vuonna. Lisäksi museo esitteli Tuusulan historiaa Kellokosken sairaalamuseossa ja Jokelan tiilitehtaalla. Sairaalamuseossa vieraili kesän aikana 3404 asiakasta, vaikka museo oli auki vain muutamana päivänä viikossa. Tiilitehdas puolestaan oli auki Tuu museoon -viikoilla ja siellä kävi kahden viikon aikana tutustumassa noin tuhat henkeä. Muissa tilaisuuksissa museo tavoitti yli 4000 asiakasta.

Halosenniemen edustalta. Kuva Kari KohvakkaHalosenniemi oli kohteista suosituin, siellä kävi 33 614 asiakasta. Halosenniemen kävijämäärä kasvoi lähes 8000 henkilöllä. Erityisen pidetty oli kesän näyttely Naisia tupa täynnä.

– Kesän näyttely oli hyvin ajan hengessä. Naistaiteilijat kiinnostavat nyt ja museokävijät ihastuivat näyttelyn teoksiin ja teemoihin sekä oheisohjelmana tuotettuihin luentoihin, iloitsee tutkija Johanna Rinta-aho Halosenniemestä.

Erkkolassa kävijämäärä myös nousi. Erkkolassa suosituin oli Ilma luppa! -näyttely, jossa runoilija Heli Laaksonen yhdisti oivaltavasti kuva- ja sanataiteen. Aleksis Kiven kuolinmökki puolestaan on nähtävyytenä suomalaisten kestosuosikki. Se kerää vuodesta toiseen reilut 7000 kävijää muutaman kesäkuukauden aikana. Klaavolassa kävijämäärä laski jonkin verran, koska talossa tehtiin remonttia koko syyskausi. Taidekeskus Kasarmi oli remontissa koko vuoden eikä näyttelytoimintaa siellä ollut.

Kohtaamisia eri puolella kuntaa

Vuoden aikana Tuusulan museon henkilökunta kävi yli 120 erilaisessa tapahtumassa eri puolilla kuntaa ja vähän muuallakin esittelemässä Tuusulan historiaa. Näissä tilaisuuksissa museon väki kohtasi 4139 asiakasta.

Lapsia ja nuorisoa tavoitettiin kulttuurikasvatussuunnitelman ja muun museopedagogisen toiminnan kautta. Näitä tapahtumia oli kaikkiaan 259 ja toimintaan osallistui 6636 henkilöä. Museokäyntien ja niihin liittyvän toiminnan lisäksi lapset ja nuoret osallistuivat joko museossa tai muualla kunnassa museon järjestämiin projekteihin, retkiin ja työpajoihin käsitellen monia erilaisia teemoja kultakauden taiteesta kestävään kehitykseen.

Tuusulan museo
PL 60, 04301 Tuusula
www.tuusula.fi/museot

Takaisin