Muusa Klubi: Debussy & Stravinsky – Pariisista Pietariin Erkkolassa 19.1.

13.01.2020

Erkkolan sunnuntain iltapäivässä 19.1. kuullaan säveltäjäystävysten Claude Debussyn ja Igor Stravinskyn viulu- ja pianomusiikkia: Jasha Heifetzin sovituksia Debussyn kappaleista, Debussyn sonaatti viululle ja pianolle sekä Stravinskyn Suite Italienne. Teoksia kehystävät Paul Bourgetin ja Pierre-Felix Louisin runot sekä Claude Debussyn alter egon "Monsieur Croche -antidiletantti" tekstit.

Päivän muusikot ovat aloillaan tohtoroituneet viulisti Linda Hedlund ja pianisti Elisa Järvi. Tanssi- ja lausuntataiteilija Suvi Olavista kuullaan iltapäivän lausujana ja juontajana.

Debussy_Stravinsky_ElisaSuviLinda

Säveltäjä Claude Debussy 1862–1918 oli ranskalainen runoudesta ja maalaustaiteesta kiinnostunut impressionisti. Pietarissa kasvanut, alkuvoimaisesta ja energiaa pursuavasta rytmiikastaan tunnettu Igor Stravinsky 1882–1971 taas muistetaan merkittävänä 1900-luvun säveltäjänä ja orkesterijohtajana. Herrat ystävystyivät 1910 Stravinskyn muutettua Venäjältä Pariisiin ja omistivat teoksia toisilleen, tunnetuksi on jäänyt myös Stravinskyn ystävänsä kuoleman jälkeen säveltämä koraali Debussyn muistolle. Debussyn viimeisiä teoksia on Erkkolassa kuultava sonaatti viululle ja pianolle ja sen ensiesitys, pianistin ominaisuudessa, oli hänen viimeinen julkinen esiintymisensä.

Muusa Klubi: Debussy & Stravinsky – Pariisista Pietariin su 19.1. klo 15.
Liput 15 €, ennakkovaraukset: www.lyyti.in/muusa_debussy

Taiteilijakoti Erkkola
Tuusulan museo
Rantatie 25, Tuusula
Puh. 040 314 3471
www.erkkola.fi
www.facebook.com/erkkola
www.instagram.com/taiteilijakoti_erkkola

Takaisin