Halosenniemen ja Rantatien suunnitelmia esitellään 15.2. Halosenniemessä

04.02.2019

Halosenniemi talvella 2019. Kuva Tarja KärkkäinenTuusulan kunnan museo, kaavoitus ja Tuusulan Vesi esittelevät Halosenniemen ja Rantatien alueen ajankohtaisia suunnitelmia Halosenniemessä perjantaina 15.2. klo 14–17. Samalla käynnistetään Tuusulan museon 70-vuotisjuhlavuosi.

Pekka Halonen osti kallioisen niemen maanviljelijä Alénilta keväällä 1899 ja rakennutti sinne ateljeekotinsa Halosenniemen. Tuusulan kunta puolestaan osti Halosenniemen 16.2.1949 ja komeaan hirsitaloon tehtiin ensin Tuusulan kotiseutumuseo ja myöhemmin Pekka Halosen taiteilijakotimuseo.

Halosenniemessä valmistui mittava korjaus- ja entisöintityö vuonna 1990, jolloin koko talo avattiin Pekka Halosen taiteilijakotimuseona. Samaan aikaan rakennettiin lipun-myyntirakennus ja laajennettiin parkkipaikkaa. Halosenniemen puutarha ja niemen ulkoalueita kunnostettiin myös 1990-luvulla.

– Nyt sama kierros on tehtävä uudelleen huomioiden se, että museon ja alueen kävijämäärät ovat kasvaneet, kertoo kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen.

Tuusulan tilakeskus ja museo ovat käynnistäneet museoalueen kehittämisen. Ensimmäisessä vaiheessa kunnostetaan niemen ulkoalueita ja paikoitusaluetta. Nyt yleisöllä on mahdollisuus tutustua tehtyihin selvityksiin ja luonnosvaiheen suunnitelmiin.

Tuusulan kaavoituksen edustajat ovat paikalla esittelemässä Rantatien alueen kaavahankkeita. Samalla esitellään tekeillä olevia ulkotilaohjekortteja ja ulkotilaohjeen aluekuvausta. Aluekuvauskortissa kerrotaan Rantatien identiteetistä ja määritellään yleisiä tavoitteita Rantatien ulkotilalle. Rantatien katuvalaistusta ollaan uusimassa ulkotilaohjeen hengessä.

Tuusulan Vesi puolestaan kertoo Rantatien alueen vesihuoltosaneerauksesta.

Tilaisuus aloitetaan klo 14 lyhyellä opastuksella, jossa kerrotaan Halosenniemen rakennuksen historiasta ja tutustutaan näyttelyyn "Pyhät on pihlajat pihalla". Opastuksen jälkeen näyttelijä Heikki Lund esiintyy.

Halosenniemen ja Rantatien tulevat suunnitelmat -yleisötilaisuus
pe 15.2. klo 14–17
Halosenniemen kehittämissuunnitelmaa, Rantatien alueen kaavahankkeita ja ulkotila-ohjeita sekä vesihuoltosaneerausta ovat esittelemässä Tuusulan kunnan museo, tila-keskus, kaavoitus sekä Tuusulan Vesi. Klo 14 Halosenniemen ja "Pyhät on pihlajat pihalla"-näyttelyn opastus ja näyttelijä Heikki Lundin esitys.
Vapaa pääsy, tervetuloa!

Halosenniemi
Halosenniementie 4–6 (Rantatie), Tuusula
p. 040 314 3466
www.halosenniemi.fi
www.facebook.com/halosenniemi
www.instagram.com/halosenniemi

Takaisin