Tuusulan museo kerää valokuvia ja muistitietoa

25.09.2023

Tuusulan museo tallentaa kokoelmiinsa Tuusulan historiaan liittyvää aineistoa. Tallennustyön pääpaino on valokuvissa ja erilaisessa arkistoaineistossa ja muistitiedossa. Tallennustyötä tehdään jatkuvasti, mutta tänä syksynä museo järjestää erityisen kampanjan juhliakseen 380-vuotiasta Tuusulaa ja 100-vuotiasta Museoliittoa.

Hevoset laiduntavat Hyökkälän koulun läheisyydessä v1954. Kuva Tuusulan museo, kuvaaja Impi Havas

Hevoset laiduntavat Hyökkälän koulun läheisyydessä vuonna 1954. Kuva Tuusulan museo, kuvaaja Impi Havas

Museon valokuvakokoelmassa on tällä hetkellä noin 16 000 luetteloitua kuvaa. Ne kertovat monin tavoin Tuusulan eri alueiden historiasta ja kehityksestä. Toisaalta kokoelmassa on myös isoja aukkoja. Erityisesti museota kiinnostavat valokuvat ja materiaali, joka kertoisi ihmisten elämästä Tuusulassa 1960-luvulta eteenpäin. Museolle tarjotaan usein vanhempaa materiaalia. Myös rakennuskulttuuriin ja maisemaan liittyvät kuvat kiinnostavat museota.

– Museo pyrkii tallentamaan koko Tuusulan historiaa. Siksi myös materiaali Tuusulan kylistä ja haja-asutusalueilta kiinnostaa aina, kertoo intendentti Jaana Koskenranta museosta.

Museo vastaanottaa myös erilaista arkistomateriaalia, joka liittyy tuusulalaisten elämään. Vanhat todistukset, kuitit ja asiakirjat voivat olla esimerkiksi arkielämäntutkimukselle kiinnostavia lähteitä.

Museo toivoo ihmisten innostuvan myös kirjoittamaan omia tai suvun muistoja tai anekdootteja elämästä Tuusulassa. Vuoden 2023 loppuun mennessä museo@tuusula.fi -sähköpostiin lähetetyt kertomukset osallistuvat kahden Museokortin arvontaan.

Ajankuvia Tuusulasta 30.9. Moniossa

Keruukampanja käynnistyy Ajankuvia Tuusulasta -tapahtumassa, joka järjestetään Lukio ja kulttuuritalo Monion kahvila-auditoriossa lauantaina 30.9. klo 14 alkaen. Samalla juhlitaan Museoliiton 100-vuotista toimintaa, jolloin eri puolilla Suomea esitellään museoita teemalla Museon kulisseissa. Tapahtuman jälkeen materiaalia voi toimittaa ottamalla yhteyttä museoon. Lisää tapahtumasta >

Häivähdyksiä museon kokoelmien kuvista on nähtävillä myös Tuusulanjärven Tanssivat vedet -esityksissä 29.9.–1.10. Tarkemmat tiedot esityksestä >

Banneri Ajankuvia Tuusulasta

Tuusulan museo
museo@tuusula.fi
tuusula.fi/museot

Lisätietoja

Tuusulan museon intendentti Jaana Koskenranta, p. 040 314 3460, jaana.koskenranta (a) tuusula.fi

Takaisin