Tuu museoon -viikot heinäkuun lopulla 18.–30.7.

28.06.2023

Tuusulassa järjestetään Tuu museoon -viikot nyt viidennen kerran. Heinäkuun kaksi viimeistä viikkoa 18.–30.7. tuusulalaiset museot ovat avoinna lähes päivittäin.

Infot Tuu museoon 2023 sairaalamuseo

Tuusula on aina hyvä kohde museoiden ystävälle, sillä Halosenniemi, Taiteilijakoti Erkkola, Lottamuseo ja Ilmatorjuntamuseo museokauppoineen palvelevat ympäri vuoden. Kesällä Rantatien museotarjontaan kuuluu myös Aleksis Kiven kuolinmökki. Ne palvelevat heinäkuussakin omien aikataulujensa mukaan.

Tuu museoon -viikoilla myös eri puolilla kuntaa olevat pienet, paikallishistorian eri aiheita esittelevät museot ovat auki saman aikataulun mukaan tiistaista sunnuntaihin klo 11–17. Tutustuminen Tuusulan menneisyyteen ja identiteetin kulmakiviin onnistuu helposti.

Pohjois-Tuusulassa ovat avoinna Jokelan tiilitehdas ja vaikuttava tiiliuuni. Tiilitehtaalla yleisöopastus päivittäin klo 15. Kellokoskella pääsee tutustumaan rautaruukin ja mielisairaalan menneeseen maailmaan Kellokosken ruukin tehdasmuseossa ja Kellokosken sairaalamuseossa. Sairaalamuseolta lähtee päivittäin klo 13 puolen tunnin kävelykierros, jolla käydään kartanossa, sairaalakappelissa sekä kappelin alaisessa ruumiskellarissa.

Etelä-Tuusulan kohteissa pääsee tutustumaan tuusulalaisten elinkeinojen historiaan. Tuusulan Automuseossa kävijä näkee ja kuulee tuhat tarinaa autoista ja kuljetusalan kehityksestä. Tuusulan työläiskotimuseossa voi tutustua käsityöläisten työhön ja elämänpiiriin ja Klaavolan talossa siihen, miten elettiin vanhalla sukutilalla itsenäisyyden ajan alussa.

Tuu museoon -viikot Tuusulassa 18.–30.7. Tapahtumaviikkojen aikana kaikki museot ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin ainakin klo 11–17 tai pidempään omien aukioloaikojensa mukaisesti. Normaalit pääsymaksut. Tuu museoon -viikot järjestetään yhteistyössä kunnan ja museoita ylläpitävien tahojen kanssa ja se toteutetaan Kulttuuria kaikille -rahaston varoilla.

Lisää kohteista Tuusulan tapahtumakalenterista >

Juliste TuuMuseoon2023

Takaisin