Lastenkulttuurin riemua Skidiviikolla Tuusulassa

27.10.2022

Kaksi kertaa vuodessa järjestettävää lastenkulttuuriviikkoa vietetään 7.–13.11. Skidiviikon aikana päiväkodeissa, kirjastoissa ja kouluissa järjestetään paljon erilaista ohjelmaa lapsille. Esittävät taiteet ovat monipuolisesti edustettuna viikon aikana, tarjolla on muun muassa vauvateatteria, konsertteja ja klovni- ja taikuriesityksiä sekä perinteisempää lastenteatteria. Kirjastoissa on mahdollisuus osallistua kirjailijatapaamiseen ja pakohuonepeliin sekä tutustua lukukoiraan. Tiistaina 8.1. vietetään myös Kellokosken omatoimikirjaston 1-vuotisbileitä. Isänpäivänä 13.11. Halosenniemeen ja Erkkolaan on vapaa pääsy.

Skidiviikon esityksiin on ilmoittauduttu innokkaasti ja vain muutamiin päiväesityksiin on enää tilaa. Ilmoittautua voi vielä maanantaina 7.11. AEIOU-teatterin Masussa -vauvateatteriesitykseen ja torstaina 10.11. klo 17.30 Jokela-salissa järjestettävään Tehdas Teatterin Siiran sirkusmatka - nukketeatteriesitykseen.

Lauantaina 12.11. on tarjolla lastenmusiikkikonsertti, naperosirkusta ja klovniesitys sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämät Tanssiteatteri Raatikon Hyppynarutus-esitykset Martta Wendelin -päiväkodissa.

Kaikki kunnan järjestämät esitykset ovat ilmaisia, mutta vaativat ilmoittautumista. Koko viikon ohjelma ja ilmoittautumiset esityksiin tehdään Skidiviikkojen sivuilta www.tuusula.fi/skidiviikko.

Viikonloppuna museoon 

Skidiviikolla Kellokosken sairaalamuseo pitää ovet avoinna lauantaina 12.11. klo 11–17. Lapsille on tarjolla kuvasuunnistusta museotiloissa ja klo 13 on opastettu ulkokävelykierros sairaala-alueella. Sunnuntaina 13.11. on Halosenniemessä ja Taiteilijakoti Erkkolassa isänpäivän kunniaksi vapaa pääsy. Molemmat museot ovat avoinna klo 12–17.

Halosenniemen ”Soiva Halosenniemi” -näyttelyssä pääsee nauttimaan taiteesta ja musiikista. Suomalaiset eturivin muusikot Erja Lyytinen, Viikate, Lasten Hautausmaa, Laineen Kasperi, Anna Inginmaa ja Emmi Schwartz ovat valinneet Pekka Halosen maalauksian, joihin he ovat säveltäneet ja sanoittaneet omat kappaleensa. Musiikkikappaleet soivat maalausten läheisyydessä.

Taiteilijakoti Erkkolassa on ”Onni yksillä – kirjailijakohtaloita” -näyttely, jossa esitellään kirjailijoita Aleksis Kivestä 1920-luvun Tulenkantajiin asti. Lisäksi näyttelyssä on esillä kirjailijoista tehtyjä muotokuvia sekä kirjojen kuvituksia.

Takaisin