Taneli Eskolan Ajan virrassa -näyttelyn videohaastatteluja verkossa

16.02.2021

 

Taiteilijakoti Erkkolan kevään näyttelyssä "Ajan virrassa – Taneli Eskolan valokuvataidetta" voi tutustua Tuusulanjärven taiteilijayhteisön ja Aleksis Kiven kulttuurimaisemiin. Museon ollessa suljettuna koronatilanteen vuoksi, julkaistaan tulevan näyttelyn teemoista taiteilijan haastatteluja.

Tiistaina 16.2. julkaistavassa tallenteessa Taneli Eskola kertoo Ajan virrassa -näyttelyn ideasta kuvata ajan kulumista ja kulttuurimaiseman eri aikatasoja. Hänen valokuvansa käyvät keskustelua 100 vuotta sitten Tuusulanjärven taiteilijayhteisön taiteilijoiden maalaamien maisemien kanssa. Vuodenajat sekä valon ja sään vaihtelu ovat myös keskeinen osa Taneli Eskolan taidetta. Näyttely on jatkoa Eskolan suomalaista maisemaa tutkivalle hankkeelle, jota hän on työstänyt koko uransa ajan.

Seuraavassa 9.3. julkaistavassa videossa Taneli Eskolan aiheena on aiheena Tuusulan kulttuurimaisema valokuvaajan näkökulmasta. 23.3. Eskola puhuu Rantatien ja Aleksis Kiven maisemista. 6.4. julkaistavassa haastattelussa Taneli Eskola kertoo Kansallistunteesta maisemissa. Kansallisromanttiset taiteilijat puhuivat mielellään erämaista, mutta asuivat ja työskentelivät useimmiten kulttuurin kyllästämissä miljöissä.

Kaikki näyttelyyn liittyvät videotallenteet ovat katsottavissa Tuusulan museon YouTube-kanavalla. Linkit videoihin julkaistaan myös Erkkolan verkkosivulla ja Facebookissa. Videot on suunnitellut näyttelyamanuenssi Päivi Ahdeoja-Määttä. Kuvauksesta ja materiaalin leikkauksesta on vastannut media-assistentti Lassi Kivikangas.

Ajan virrassa
– Taneli Eskolan valokuvataidetta
Avataan koronasulun päätyttyä –23.5.2021

Taneli Eskolan videohaastatteluja
16.2. Ajan virrassa -näyttelyn esittely
9.3. Tuusulan kulttuurimaisema valokuvaajan näkökulmasta
23.3. Rantatien ja Aleksis Kiven maisemat
6.4. Kansallistunne maisemissa
kevään aikana "Iltapäivä Erkkolassa" -konsertti, Miina Järvi, viulu, Mihkel Järvi, piano

Taiteilijakoti Erkkola
Tuusulan taidemuseo
Rantatie 25, Tuusula
Puh. 040 314 3471, erkkola@tuusula.fi
www.erkkola.fi
www.facebook.com/erkkola
www.instagram.com/taiteilijakoti_erkkola
www.youtube.com/channel/UCBUsFcRslb1K1bxQGRaqo1Q (Tuusulan museon YouTube-kanava)

Takaisin