ESITYS PERUTTU Petri Kumelan ja Vesa Vierikon "Harmo ja minä" Taiteilijakoti Erkkolassa koronaohjeistus huomioiden

23.11.2020

HUOM! Harmo ja minä -työryhmään kuuluvalla henkilöllä on todettu koronavirusaltistuminen, jonka vuoksi esitykset perutaan. Olemme yhteydessä lipun varanneisiin.

Kitaristi Petri Kumela ja kertoja Vesa Vierikko esittävät Erkkolassa teoksen Harmo ja minä. Kuva Mitro Härkönen. Tuottaja: Pekka Nuru/Produmo

Espanjalaisen kirjailija Juan Ramón Jiménezin tarinat innoittivat italialaisen muusikko Mario Castelnuovo-Tedescon säveltämään teoksen kertojalle ja kitaralle. Näyttelijä Vesa Vierikon ja kitaristi Petri Kumelan yhteistyönä niistä muodostuu liikuttava ja lämmin mestariteos. "Harmo ja minä" -esitykset Erkkolassa järjestetään sunnuntaina 29.11. klo 17.30 ja 19.30 koronaturvallisesti, se on tarjolla kerralla 20 katsojalle.

Juan Ramón Jiménezin runollista proosaa "Harmo ja minä – Andalusialainen elegia", pidetään espanjalaisen Nobel-kirjailijan pääteoksena. Alkuperäinen teos "Platero y yo" vuodelta 1914 kertoo Jiménezin ja hänen aasinsa Plateron (Harmon) kokemuksista, joissa kirjailija uskoo aasille mietteensä, tunteensa ja huomionsa elämästä pienessä Moguerin kotikylässään eteläisessä Andalusiassa. Kirjan lämmin ja rakastava ymmärrys ihmisen, eläimen ja luonnon yhteiselosta on voimakas puheenvuoro jokaisen elämän tärkeydestä ja ihmisen syvemmästä olemuksesta.

Mario Castelnuovo-Tedesco, italialainen muusikko ja säveltäjä, ihastui kirjan tarinoihin ja viisauteen, ja sävelsi vuonna 1960 kirjan tarinoiden innoittamana kertojalle ja kitaralle teoksen "Platero y yo, Op 190". Sävellykset seuraavat tarkasti tarinoiden kulkua, vahvistavat ja täydellistävät Jiménezin proosaa ja mukautuvat sen vaihteleviin tunnelmiin.

Petri Kumela (s. 1974) on maamme monipuolisimpia ja kansainvälisimpiä klassisia kitaristeja. Hän on tunnettu ennakkoluulottomuudestaan ja muuntautumiskyvystään.

Vesa Vierikko (s. 1956) on maamme tunnetuimpia ja arvostetuimpia näyttelijöitä. Hän on esiintynyt vuodesta 1980 lukuisissa näytelmissä, ennen muuta Ryhmäteatterin ja Kansallisteatterin lavoilla, useissa TV-elokuvissa sekä yli 50:ssä elokuvassa.

Erkkolan saliin otetaan puolet tavanomaisesta katsojamäärästä

Turvallisen tapahtumakokemuksen varmistamiseksi Erkkolan saliin otetaan kerrallaan 20 katsojaa per esitys. Erkkolassa ohjeistetaan käsien pesuun tai käsidesin käyttöön, 1–2 m turvaväleihin ja tapahtumiin pyydetään osallistumaan vain terveenä. Suosittelemme katsojille kasvomaskin käyttöä.

Muusa Klubi: Harmo ja minä
su 29.11. klo 17.30 ja 19.30
Liput 15 €, ennakkovaraukset
- klo 17.30 https://www.lyyti.in/uusiharmojamina_1
- klo 19.30 https://www.lyyti.in/uusiharmojamina_2

Taiteilijakoti Erkkola
Tuusulan museo
Rantatie 25, Tuusula
Puh. 040 314 3471
www.erkkola.fi
www.facebook.com/erkkola
www.instagram.com/taiteilijakoti_erkkola

Takaisin