Tervetuloa Lasten museojuhliin Tuusulanjärven museoihin lauantaina 12.9. klo 10–17

08.09.2020

Mainos Lasten museojuhla 2020

Tuusulanjärven alueen museot Ainola, Ahola, Halosenniemi, Lottamuseo, Erkkola ja Aleksis Kiven kuolinmökki järjestävät lauantaina 12.9. yhteiset Lasten museojuhlat. Lasten museojuhlat ovat täynnä hauskaa tekemistä sekä mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Halosenniemessä on menossa mukana Tuusulan kirjastoauto Kirre.

Koronapandemia asettaa haasteita, miten järjestää hauska ja turvallinen tapahtuma. Lasten museojuhlien osalta on mietitty, miten museoissa voisi juhlia turvallisesti tapahtuman aikana. Tekemistä ja kokemista on pyritty siirtämään mahdollisimman paljon ulkona tapahtuvaksi ja vieraita pyydetään saapumaan vain terveinä paikalle. Turvaväleistä kehotetaan pitämään huolta.

Temppurataa, opastuskierroksia,taideseikkailua, askartelua

Museoiden pihoilla kulkee yhteinen temppurata aina Aholasta Erkkolaan saakka. Temppurata yhdistää museot ja radan tehtävät liittyvät hauskalla tavalla Rantatien museoiden historiaan ja taiteilijoihin. Koko radan suorittamalla saa pienen palkinnon.

Museoiden tarinoita kerrotaan lastenkierroksilla, joita järjestetään Ainolassa, Aholassa ja Lottamuseossa. Sibeliuksen kadonneita sävelten jäljille pääsee Ainolan puutarhassa oppaan johdolla. Lottamuseossa puolestaan ratkotaan hävinneen kakkulapion arvoitusta lastenkierroksen aikana. Aholassa etsitään luonnosta uusia värejä taiteilijan palettiin kadonneiden tilalle.

Aleksis Kiven kuolinmökillä pop up -rooliopastuksia pitää hauska, höpöttelevä hahmo. Taiteilijakoti Erkkolassa voi filosofin kanssa pohtia muumismeja ja tutustua muumiaiheiseen näyttelyyn.

Halosenniemen taideseikkailussa eläydytään satuun Mörkö-Lassista ja metsän eläimistä. Sadun on sepittänyt Pekka Halonen. Myös Aholassa satuillaan lapsille, kun käsinukke Juhani Aho lukee lastun Kaukana ja korkealla.

Lasten museojuhlissa on myös omatoimista taiteilua ja askartelua. Lottamuseon pihalla voi askarrella paperilyhtyjä ja koristella niillä omenapuita. Taiteilijakoti Erkkolassa tehdään origamiperhosia. Aholan pihalle syntyy päivän aikana luontotaideteos, jonka tekemiseen voi osallistua.

Tule valitsemaan tapahtumalle maskotti

Lasten museojuhlille valitaan oma maskotti TuusKamu juhlien aikana. TuusKamusta voit äänestää Lottamuseossa lasten tekemien piirustusten pohjalta. Suosikkikuvan pohjalta kehitetään maskotti, joka elää Tuusulanjärven maisemissa. Äänestää voi Lottamuseossa ja tapahtuman instagramissa @lastenmuseojuhlat

Lasten museojuhlien ohjelma on maksuton ja museoihin on maksuton sisäänpääsy lapsen kanssa koko päivän. Välipalaa ja lounastaukoja varten reitiltä löytyy Ainolasta kahvila Aulis ja Lottamuseolta museokahvila Lottakanttiini.

Museojuhliin pääsee kätevästi junalla Ainolan tai Keravan asemien kautta sekä bussilla Järvenpäästä ja Hyrylästä. Rantatie on myös suosittu pyöräilyreitti. Omalla autolla kulkiessa kannattaa ottaa huomioon, että museoiden paikoitustilat ovat rajalliset. Reitin pituus Aholasta Erkkolaan on noin 5 kilometriä.

Tutustu tapahtuman ohjelmaan kokonaisuudessaan >

Lämpimästi tervetuloa!

Takaisin