Uutuusvideot Martta Wendelinistä ja Sheherazadesta julkaistu Tuusulan museon Youtube-kanavalla

24.04.2020

Sheherazade, Marika Sampio-Utriainen. Kuva Päivi AhdeojaTuusulan museo on julkaissut YouTube-kanavallaan useita uusia videoita, jotka on toteutettu huhtikuun aikana. Vaikka Tuusulan museon kohteet ovat toistaiseksi suljettu, Tuusulan museon sähköisiin kanaviin tuotetaan jatkuvasti uutta sisältöä, kuten sosiaalisen median kanaviin ja kotisivuille.

Yksi uusista videoista on monologiesitys Martta Wendelinistä. Taiteilijakoti Erkkolassa huhtikuussa kuvattu "Rakkaudesta Kultaisiin päiviin" -monologissa Martta Wendelinin elämänvaiheista kertoo näyttelijä Marika Sampio-Utriainen.

Lisäksi museon kanavalla on julkaistu niin ikään Erkkolassa kuvattu, Tuhannen ja yhden yön satujen maailmaan sijoittuva "Sheherazade - Rakkaudesta tuhannen ja yhden yön satuihin" -video, jolla Sampio-Utriaisen esittämä kertoja Sheherazade kertoo tarinan klassikkosadusta Aladdin ja taikalappu.

Tuusulan museon YouTube-kanavalta löytyy myös aiemmin tuotettuja videoita. Vinkkinä esimerkiksi Pekka Halosen "Ateljeen sisäkuva" -maalauksen salaisuutta valottava "Pinnan alla - sadan vuoden salaisuus" -video sekä Virtuaali-Tuusulan kotiseutupolkuja esittelevät videot.

Museo digiloikkasi myös kulttuurikasvatussuunnitelman oppimateriaaleissa

Tuusulan ykkösluokkalaisille valmistui etäopetuspaketti "Kissa vieköön, mitä historiaa". Mukaan kutsuttiin sirkusklovni ja kuvattiin kolme leikittelevää ja hassuttelevaa pedagogista leffaa Klaavolan museolla. Ne ovat myös kaikkien katsottavissa Tuusulan museon Youtube-kanavalla >.

Myös 6.-luokkalaisille on valmistunut oppimateriaali Erkkolan Kalevalaan liittyvästä näyttelystä "Maailma sotkan munasta" verkkonäyttelyineen ja tehtävineen.

Tilaa Tuusulan museon Youtube-kanava>

Tuusulan museo
PL 60, 04301 Tuusula
www.tuusula.fi/museot

Takaisin