Elämää Suopellossa – Martta Wendelin 130 vuotta

Banneri ER Elämää Suopellossa

4.10.2023–4.2.2024

Tänä vuonna juhlitaan Martta Wendelin syntymän 130-vuotisjuhlavuotta. Heinävedellä Valamon luostarissa on ollut esillä laaja Martta Wendelinin taiteen näyttely, joka jatkuu ensi vuoden puolelle. Tuusulassa juhlistetaan Martta Wendelinin syntymän juhlavuotta Elämää Suopellossa -näyttelyn tiimoilta Taiteilijakoti Erkkolassa.

Elämää Suopellossa -näyttely esittelee Martta Wendelinin ensi vuosia Tuusulassa sekä yhteyksiä taidemaalari Pekka Halosen puolisoon Maija Haloseen ja tämän tyttären Anni Paloheimon perheeseen. Martta Wendelin saapui Tuusulaan syksyllä 1937 asumaan Lottakodin täysihoitolaan. Keväästä 1938 alkaen hän vuokrasi Maija Halosen kautta Suopellon huvilan Annin perheeltä. Martta ystävystyi Suopellossa asuessaan kesänaapuriensa Maijan tyttären Annin ja tämän puolison Paavo Paloheimon kanssa. Ystävyys jatkui myös Annin ja Paavon Kirsti-tyttären kanssa. Tämä työskenteli Tuusulan kouluissa opettajana 1960-luvulla ja tilasi Martalta aakkoskuvat opetuskäyttöön.

Näyttelyssä on esillä Martta Wendelinin maalauksia ja kuvituksia näiltä Tuusulan ensi vuosilta 1938–47. Lisäksi esillä on Pekka Halosen maalauksia kodistaan ja perheestään.

Himmeli-näyttely

Erkkolaan tulee syksyn ajaksi esille myös himmelisti Eija Kosken himmeleitä osaksi näyttelytilan sisäinteriööriä. Näyttelyssä nähdään Kosken perinteisiä ja moderneja himmeleitä, jotka sopivat hyvin Martta Wendelinin himmeliaiheisiin kuvituksiin.

Taiteilijakoti Erkkola
Tuusulan museo
Rantatie 25, Tuusula
www.erkkola.fi
www.facebook.com/erkkola
www.instagram.com/taiteilijakoti_erkkola

www.youtube.com/tuusulanmuseo

Avoinna
4.10.2023–4.2.2024 ke–su 12–17

Pääsymaksut
6/4/2 €, 1.1.2024 alkaen 8/6 €
Museokortti
Kaikukortti