Minä elän! -klubeilla nuorta taituruutta keväällä 2024

08.01.2024

Tuusulan taiteilijakodeissa järjestettävät Minä elän! -klubit tarjoavat näyttämön nuorille taiteilijoille. Kevätkaudella tarjolla on sanataidetta, jazzia sekä musiikkiteatteria.

Minä elän! -klubit ovat tunnelmallisia ja intiimejä kulttuuriklubeja, joissa keskitytään kulttuurin ja taiteen tuottamaan mielen hyvinvointiin erityisesti sanataiteen ja musiikin parissa. Klubien miljöönä toimivat Tuusulan museokohteet Pekka Halosen perheen ateljeekoti Halosenniemi, J. H. Erkon talo Taiteilijakoti Erkkola sekä Aleksis Kiven kuolinmökki.

Vuoden ensimmäisestä Minä elän! -klubista päästään nauttimaan ke 31.1. klo 18, kun Taiteilijakoti Erkkolaan saadaan neljä nuorta sanataiteilija, Inari Kaurilahden ja Rae Aiemaan kollektiivi KAURILAHTI X AIEMAA, Rosanna Fellman sekä Saartu Gada, eli taiteilijana paremmin tunnettu Musta lehti. Helsinki Poetry Connection Ry:n kanssa yhteistyössä toteutettu klubi vastaa kuntalaisten toiveeseen lavarunoudesta ja illan aikana kuullaan esityksiä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.
Minä elän 310124 Saartu Gada
Saartu Gada, eli taiteilijana paremmin tunnettu Mustan lehden tekstejä kuullaa Minä elän! -klubilla ke 31.1.

Jazzia Nubben hengessä

Kevään Minä elän! -klubien jazzkonsertit ovat osa valtakunnallista Lars-Gunnar ”Nubben” Nordströmin 100-vuotisjuhlavuotta. Taidemaalari, kuvanveistäjä Lars-Gunnar Nordström (1924–2014) oli suomalaisen abstraktin taiteen edelläkävijä ja jazzmusiikin suuri ystävä.

Maaliskuun 21. päivä nautitaan intiimistä musiikkielämyksestä, kun pianisti-säveltäjä Aurora Hentusen jazzhenkiset sävelet tanssahtelevat Taiteilijakoti Erkkolan salissa. Konsertissa on mukana muusikko Branislav Vlaisavljevic, joka rikastuttaa Hentusen äänimaisemaa maagisemmaksi digitaalisesti.

Seitsenhenkinen The Watercolors -yhtye tuo levynjulkaisukiertueensa 17.4. Halosenniemeen. Yhtye on oboisti Janne Saarisen sävellyksiä tulkitseva jazzyhtye, jonka uniikissa kokoonpanossa soivat oboen lisäksi viulu, alttoviulu, sello, vibrafoni, kontrabasso ja rummut. The Watercolors maalailee musiikillaan melodisia "jazz-akvarelleja", joissa yhdistyvät jazzin spontaani improvisointi, rikkaat harmoniat ja svengaavat rytmit sekä toisaalta taidemusiikista tutut sointivärit.

Musiikkiteatteria Aleksis Kiven kuolinmökillä

Aleksis Kiven kuolinmökin pihalla kuullaan 6.6. tarinoita Tuusulan naisten elämästä – ja vähän esiintyjienkin. ”Naisen Pää” on syväluotaus naisen elämänkaareen, poimintoja onnesta ja kipupisteistä. Muusikko Satu Seikun sävellykset ja vahvat laulunsanat sekä näyttelijä Johanna Vuorenmaan tarinat kuljettavat kuulijaa eteenpäin lämmöllä ja huumorilla. Musiikkiteatteriesitykseen on vapaa pääsy. Ota mukaan retkituoli tai piknik-viltti.

Liput myynnissä verkossa, TuusInfoissa ja Tuusulan museokaupoissa

Lippuja voi ostaa verkosta lippu.fi tai valtuutetuista Lippupisteen myyntipaikoista, kuten R-Kioskeilta. Lippuja myydään myös TuusInfoissa sekä Halosenniemen ja Taiteilijakoti Erkkolan museokaupoissa tai tuntia ennen ovella (käteinen, maksukortti). Ovella myydään lippuja ainoastaan, mikäli niitä on jäänyt jäljelle. Tapahtumaan sisäänpääsy myös Kaikukortilla, paikkoja rajoitetusti.

Minä elän! -klubi X Helsinki Poetry Connection: Lavarunoutta
Ke 31.1. klo 18, Taiteilijakoti Erkkola
Liput 10 €
Lisätietoja tapahtumakalenterissa.

Aurora Hentunen
To 21.3. klo 19, Taiteilijakoti Erkkola
Liput 20 €
Lisätietoja tapahtumakalenterissa.

The Watercolors
To 17.4. klo 19, Halosenniemi
Liput 20 €
Lisätietoja tapahtumakalenterissa.

Naisen pää -musiikkiteatteriesitys
To 6.6. klo 18 Aleksis Kiven kuolinmökki
Vapaa pääsy!
Lisätietoja tapahtumasta myöhemmin.

Lisätietoja

Tuusulan kulttuuripalvelut kulttuuri@tuusula.fi tai tuusula.fi/minaelanklubit

Takaisin