Ajankuvia Tuusulasta – Museon kulisseissa -tapahtuma Moniossa 30.9.

11.09.2023

Ajankuvia Tuusulasta -tilaisuus Lukio ja kulttuuritalo Moniossa esittelee Tuusulan museon toimintaa, ja erityisesti työtä valokuvakokoelmien parissa. Tapahtuma järjestetään lauantaina 30.9., jolloin Suomen Museoliitto täyttää 100 vuotta ja päivää juhlistetaan museoissa eri puolella Suomea teemalla Museon kulisseissa.

Avauspuheenvuorossa Tuusulan kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen tuo tervehdyksen juhlapäivää viettävältä Suomen Museoliitolta ja kertoo kokoelmien merkityksestä museoille.

Iltapäivää jatkaa Tuusulan museon intendentti Jaana Koskenranta. Hän kertoo Tuusulan museon valokuva- ja arkistokokoelmista ja kuinka niihin pääsee tutustumaan sekä Virtuaali-Tuusula -sivuston että Finna-hakupalvelun kautta.

Valokuvien ja muistojen keräys

Ajankuvia Tuusulasta -tapahtumaan voi ottaa mukaan omia ja sukuunsa liittyviä valokuvia tai albumeita, joissa näkyy, millaista on ollut elää ja asua Tuusulassa. Erityisesti museota kiinnostaa kokoelmassa puuttuvat aiheet, kuten 1970–80-lukujen aikakautta kuvaavat kuvat. Millaista oli elämä Riihikalliossa 1970-luvulla? Tai miltä näytti Hyrylässä, Jokelassa tai Kellokoskella 1960–90-luvuilla. Myös erilaiset asiakirjat, kirjeet, sopimukset tai vastaavat, joissa näkyy tavat, työelämä tai ympäristön muuttuminen, kiinnostaa museota.

Museon valokuvakokoelmat karttuvat suurelta osin asukkailta saatavien lahjoitusten avulla. Tapahtuman aikana voidaan skannata yksittäisiä kuvia tai sopia niiden lainaamisesta museolle tallennusta varten. Mielellään otetaan myös vastaan alkuperäisiä valokuvia.

Tuusulan museo käynnistää myös muisteluiden tai anekdoottien keräämisen. Kirjoita vapaasti esimerkiksi lapsuudessa mieleenjääneistä ihmisistä ja tapahtumista tai vaikka työpaikoista ja työelämästä Tuusulasta. Vuoden 2023 loppuun mennessä museo@tuusula.fi -sähköpostiin lähetetyt kertomukset osallistuvat kahden Museokortin arvontaan.

Ajankuvia Tuusulasta – Museon kulisseissa
la 30.9. klo 14–16
Lukio ja kulttuuritalo Monio, kahvila-auditorio
Pataljoonantie 6, Tuusula

Lisätietoja
Tuusulan museon intendentti Jaana Koskenranta, p. 040 314 3460, jaana.koskenranta (a) tuusula.fi

Juliste Banneri Ajankuvia Tuusulasta Museon kulisseissa

Takaisin