Lasten museojuhlat Tuusulanjärven museoissa lauantaina 26.8.

16.08.2023

Koko perheen tapahtumapäivä täyttää Tuusulanjärven museot hauskalla ja leikkimielisellä ohjelmalla lauantaina 26.8. klo 10–17. Lasten museojuhlat järjestetään joka vuosi syksyisin yhteisesti Ainolassa, Aholassa, Halosenniemessä, Lottamuseossa, Taiteilijakoti Erkkolassa ja Aleksis Kiven kuolinmökillä, mukana myös Tuusulan kirjastoauto Kirre. Tapahtumapäivänä museoihin on vapaa pääsy lapsen kanssa. 

Lasten museojuhla 2023

Tuuskamun jalanjäljissä museojuhlilla

Tarinan mukaan Tuusulanjärven pohjassa asustaa salaperäinen Tuuskamu. Otus lähtee kerran vuodessa tutustumaan alueen museoihin. Tällä kertaa hän näyttäytyy Taiteilijakoti Erkkolassa; saatat päästä kokeilemaan, kuinka Tuuskamu-marionettinukkea liikutetaan.

Kierrä päivän aikana museoissa, ja kerää joka museon oma Tuuskamu-tarra Lasten museojuhlien passiin.

Tuuskamu

Opastuksia lapsille ja tekemisen riemua työpajoissa 

Lasten museojuhlien ohjelmassa on tuttuun tapaan hauskoja lapsille suunnattuja opastettuja kierroksia. Venny ja väripaletin mysteeri -opastuksella Aholan pihamaalla etsitään uusia värejä taiteilijan palettiin kadonneiden tilalle. Aholan isäntä, Juhani Aho puolestaan on hukannut onkensa ja sitä etsitään Aholan draamaopastuksella. Ainolan teemaopastuksella perehdytään luonnon merkitykseen Jean Sibeliuksen musiikissa, ja Lottamuseossa pääsee etsimään eläimiä kuvasuunnistuksessa.

Erkkolassa sukelletaan teatteriaiheeseen, voit keksiä oman näytelmän, kokeilla pukuja ja erilaisia rooleja. Lottamuseossa Taikuri Paspartuu tekee lapsille hauskoja ilmapallohahmoja ja Aholassa vierailevat ihanat Hali-Bernit sekä Taija Taika loihtii saippuakuplia.

Askartelun ystäville löytyy monenmoista puuhaa. Halosenniemessä voi tehdä säätikkuja, Ainolassa käpylehmiä, Erkkolassa tuohisormuksia ja myös Lottamuseossa askarrellaan.

Luonnon monimuotoisuutta juhlimassa

Lasten museojuhlien kanssa samana päivänä vietetään myös Suomen luonnon päivää ja Keski-Uudenmaan Pridea, joten tämän vuoden ohjelma painottuu näihin teemoihin. Tarjolla on puutarhaseikkailu ja sadonkorjuupaja Halosenniemessä, luontotaidepaja Aholan pihapiirissä sekä askartelutehtäviä luonnonmateriaaleista. Aleksis Kiven kuolinmökillä kirjoitetaan sanoja runosalkoon monimuotoisuuden ja erilaisuuden kunniaksi. Kaikki ovat tervetulleita tapahtumaan juuri sellaisina kuin ovat.

Kahvila Aulis Ainolassa, Lottakanttiini ja Leipovien leidien pop up-kahvio Halosenniemessä palvelevat herkkusuita koko päivän. Kirjastoauto Kirre viipyy klo 10–17 Halosenniemen parkkipaikalla. Päivän aikana on esittelyssä suvaitsevaisuuteen ja erilaisuuteen liittyviä kirjoja, joita voit myös lainata kirjastokortilla kotiin. 

Lasten museojuhlat Tuusulanjärven museoissa la 26.8. klo 10–17 

Katso tarkempi ohjelma www.tuusula.fi/lastenmuseojuhlat 

LastenMuseojuhla2023juliste www

Takaisin