Vietä talvisia hetkiä Tuusulassa – vinkit talvilomaviikolle

17.02.2023

Tuusulassa tapahtuu talvilomaviikolla. Poimi parhaat vinkit ja nauti liikunnan ja retkeilyn iloista, kulttuurista sekä erilaisista tapahtumista. 

Perhe viettämässä talvipäivää Tuusulanjärven rannalla Anttilan tilakeskuksen piknik-paikalla

Nauti talviliikunnan riemuista 

Tuusulan laaja latuverkko tarjoaa hiihtomahdollisuuksia säiden ja lumitilanteen salliessa kaikissa kuntakeskuksissa – niin Hyrylässä, Jokelassa kuin Kellokoskellakin, Tuusulanjärven ja Etelä-Tuusulan latuja unohtamatta. Katso latutilanne osoitteesta www.tuusula.fi/hiihtoladut
 
Tänä talvena iloa on tuottanut erityisesti edeltävien viikkojen ajan Tuusulanjärven matkaluistelurata. Järvellä on ollut mahdollista liikkua luistelun ja kävelyn merkeissä talven 2023 opaskartalla merkityillä reiteillä, mutta myös lumitilanteen salliessa hiihtäen. Muistathan noudattaa jäällä liikkuessasi kaikkia ylläpitäjien ohjeita ja tarkastaa jäätilanne ennen jäälle siirtymistä osoitteesta www.tuusula.fi/matkaluistelu.

Jos mielesi tekee nauttia luistelusta kentällä, katso sinua lähimpänä sijaitsevan luistelukentän tilanne osoitteesta www.tuusula.fi/ulkojaat. Kenttien jäitä ylläpidetään säätilanne huomioiden. Muista myös jäähalleilla tarjolla olevat lomaviikon yleisöluisteluvuorot, joissa osassa pääset pelaamaan myös mailojen kera. Luisteluvuorot löydät osoitteesta www.tuusula.fi/jaahallit

Mikä sen mukavampaa kuin viettää lomapäivä perheen kanssa pulkkamäessä. Kunnan ylläpitämät pulkkamäet löytyvät Jokelan Notkopuistosta ja Hyrylän Urheilukeskuksesta.

Entäpä talviuinti? Tartu mahdollisuuteen pulahtaa virkistävän viileään luonnonveteen Rusutjärven uimarannan ja Kellokosken joenrannan talviuintipaikoilla. Tutustu talviuinnin mahdollisuuksiin osoitteessa www.tuusula.fi/talviuinti.

Haltioidu talvisesta luonnosta 

Tuusulanjärven itärannalla sijaitsevan Fjällbon puiston kallionlaelta avautuvat upeat näkymät. Puiston rannasta löytyvä laituripaviljonki tarjoaa välineiden laittopaikan tai hengähdystaukomahdollisuuden talviliikunnan lomassa. Onpa puistossa mahdollisuus myös nauttia omista eväistä rannan tuntumassa sijaitsevalla nuotiopaikalla. Huomaa, että Fjällbon puistoalueella ei ole talvikunnossapitoa. Tutustu Fjällbon puiston sijaintiin Tuusulan karttapalvelussa

Sarvikallion virkistysalue upeine maisemineen on oivallinen talvinen retkikohde. Alue sopii koko perheen retkeilyyn eväiden kera. Sarvikallio laen maisemissa on mukava viettää nuotiohetki makkaraa paistaen ja lämmintä juomaa nauttien. Lue lisää Sarvikallion virkistysalueesta osoitteesta https://uuvi.fi/fi/kohde/sarvikallio/
 
Mukava retkikohde on myös Anttilan tilakeskuksen rannan piknik-paikka, jossa on mahdollisuus ihastella edessä aukeavaa talvista Tuusulanjärveä. Ota matkaasi myös eväät! Huomaa, että alueella ei ole talvikunnossapitoa.  
 
Ruotsinkylän tutkimusmetsät ja asuinalueiden läheisyydessä sijaitsevat lähimetsät houkuttelevat liikkumaan ja tekemään talvisia löytöretkiä luonnossa.  

Polskeiden iloja 

Tuusulan uimahallilla on tiedossa perinteisten uintimahdollisuuksien lisäksi myös ohjelmaa talvilomaviikolle. Opetusaltaalla vietetään lasten peuhutunteja hallin aukioloaikoina klo 9–10 ja 13–14 ja terapia-altaalla voi osallistua virtuaalivesijumppiin arkisin klo 11–11.45 ja 17–17.45. Katso uimahallin aukioloajat

Kulttuurin nälkään – poikkea taidenäyttelyissä Taiteilijakoti Erkkolassa ja Halosenniemessä

Fjällbon puiston parkkipaikalta vain lyhyen kävelymatkan päässä Rantatien varrella on Taiteilijakoti Erkkola. Kevättalven ajan taidenäyttely "Helena Tynell: Rakkaudesta lasiin – ja valoon" esittelee lasimuotoilija Helena Tynellin teoksia Suomen lasimuseon kokoelmista. Erkkola on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 12–17. Talvilomaviikolla yleisöopastukset keskiviikkona 22.2. klo 14, perjantaina 24.2. klo 14 ja sunnuntaina 26.2. klo 15. Lisätietoja Erkkolan kotisivulta www.erkkola.fi.

Tuusulanjärven rannalla Halosenniemessä "Myllykylän sinisilmäinen ja valkotukkainen – Maija Halonen 150 vuotta" -näyttelyssä on esillä Pekka Halosen maalauksia pariskunnan yhteiseltä elämäntaipaleelta. Halosenniemi on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 12–17. Perheille suunnattu yleisöopastus Halosenniemestä, taidemaalari Pekka Halosesta sekä näyttelystä järjestetään talvilomaviikolla tiistaina 21.2. klo 14, torstaina 23.2. klo 14 ja sunnuntaina 26.2. klo 13. Lisätietoja Halosenniemen kotisivulta www.halosenniemi.fi/.

Halosenniemessä on sunnuntaina 19.2. klo 18 ”Mieleni minun tekevi, lähteäni laulamahan” -konsertti. Tuusulalainen muusikkopariskunta Taina Piira ja Janne Hovi esittävät kansanlauluja mm. Karjalan ja Savon seuduilta, Halosenniemen isäntäparin kotiseuduilta. He toimivat esilaulajana ja säestäjänä yhteislauluissa. Konserttiliput 20 € ovat ennakkomyynnissä Tuusulan verkkokaupassa shop.tuusula.fi.

Tapahtumia ja toimintaa

Talvilomaviikolle on myös tiedossa erilaisia talvisia tapahtumia ja toimintaa. 

Nuorisotilat
ovat auki talvilomaviikolla normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Katso yhteystiedot ja aukioloajat osoitteesta www.tuusula.fi/nuorisotilat ja tule mukaan!

Kirjastoilla on erilaisia lomaviikon viettoon sopivia tapahtumia:

Laskiaisen tunnelmasta pääset nauttimaan koko perheen voimin sunnuntaina 19.2.:

  • Klo 10–16 vietetään Ilmatorjuntamuseolla koko perheen laskiaisriehaa. Katso tapahtuman lisätiedot Tuusulan tapahtumakalenterista.
  • Tuusulan seurakunta järjestää laskiaisriehan Russalla klo 10.30–14. Katso tapahtuman lisätiedot Tuusulan tapahtumakalenterista.
  • Koko perheen laskiaisrieha järjestetään Siippoon harjoitusraviradalla (Kivirinteentie 32, Rusutjärvi) klo 11–14 sää- ja lumitilanteen salliessa. Katso lisätiedot tapahtumasta Tuusulan tapahtumakalenterista.

Krapin Onnelassa puolestaan nautitaan talvilomakarkeloista maanantaista 20.2. alkaen aina sunnuntaihin 26.2. saakka. Lisätiedot tapahtumasta löydät Krapin Onnelan talvilomakarkelot -tapahtumailmoituksesta Facebookista

Lottamuseo kutsuu piipahtamaan talvilomalla. Katso Tuusulan tapahtumakalenterista, mitä Lottamuseolla on tiedossa 21.–26.2. välisenä aikana.

Lisää tapahtumia Tuusulan tapahtumakalenterissa.  

Nähtävää ja koettavaa ympäri Tuusulaa 

Tuusulassa on myös paljon muutakin nähtävää ja koettavaa kuin edellä kerroimme. Tutustu mahdollisuuksiin Tuusulan tapahtumakalenterissa kohdassa Näe ja koe. 

Mukavia talvilomahetkiä!

Takaisin