Lasten museojuhlat Tuusulanjärven museoissa lauantaina 10.9.

31.08.2022

Lasten museojuhlat 2022

Koko perheen tapahtumapäivä täyttää Tuusulanjärven museot kuplivan iloisella ohjelmalla lauantaina 10.9. klo 10–17. Lasten museojuhlat järjestetään joka vuosi syksyisin Tuusulanjärven alueen museoissa Ainolassa, Aholassa, Halosenniemessä, Lottamuseossa, Taiteilijakoti Erkkolassa ja Aleksis Kiven kuolinmökillä, mukana myös Tuusulan kirjastoauto Kirre. Tapahtumapäivänä museoihin on vapaa pääsy lapsen kanssa. 

Tuuskamu halua lähteä kanssasi museojuhliin, oletko valmis? 

Tuuskamu on lasten museojuhlien maskotti, joka on päättänyt järjestää hauskat juhlat. Osallistu sinäkin juhliin. Tarinan mukaan Tuusulanjärven pohjassa asustaa salaperäinen Tuuskamu, joka on kuullut että Tuusulanjärven museoiden entiset asukkaat olivat tunnettuja hilpeistä juhlistaan ja se haluaa myös mukaan. Tänä vuonna Tuuskamu-maskotti on ryöminyt suoraan järvestä mukaan juhlimaan. Voit kohdata itse Tuuskamu-marionettinuken Halosenniemen alueella yhdessä ystävänsä Museoassistentin kanssa. Tuuskamulla on paljon tietoja kotipaikastaan Tuusulanjärvestä sekä menneinä aikoina järven ympärillä asuneista ja vaikuttaneista ihmisistä. Jokaisessa kohteessa on jaossa Tuuskamu-tarra, jonka voi kerätä mukaansa Lasten museojuhlien passiin. Kerää kaikki! 

Tuuskamu

Toiminnallisia opastuksia lapsille ja tekemisen riemua työpajoissa 

Lasten museojuhlien ohjelmassa on hauskoja opastettuja kierroksia, joiden aikana tarinat heräävät henkiin! Juhani Aho on hukannut juhlahousunsa ja niitä etsitään Aholan draamaopastuksella, Ainolassa podetaan ramppikuumetta ja Lottamuseossa kurkistetaan lotan reppuun. Aholassa voi asettautua mukavasti pehmoiselle matolle ja antaa Vennyn satuhetken viedä sinut kesäpäivän tunnelmiin. 

Askartelun ja taiteen ystäville löytyy monenmoista puuhaa. Työpajoissa pääsee tekemään muotiluomuksia Miska-madon juhla-asuksi, piirtämään maisemaa Pekka Halosen hengessä, askartelemaan puulusikoista ja puuhaarukoista Tuuskamulle juhlavieraita. Tai entä jos palaisit perusasioihin ja opettelisit käpylehmien valmistamista Ainolan pihalla tai kuopisit ja kuopsuttelisit Halosenniemen puutarhan sadonkorjuutyöpajassa.  

Saippuakuplia ja mielen hyvinvointia 

Aleksis Kiven 150-vuotisjuhlavuoden teema “Minä elän” näkyy lasten museojuhlissa, jossa nostetaan esille taide ja kulttuuri mielen hyvinvoinnin lähteenä. Tapahtuma on myös osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa, joka korostaa kulttuuriperintöä yhteisöjen voimavarana.  

Aleksis Kiven kuolinmökillä kohoaa juhlavuoden kunniaksi runosalko hyvinvoinnille. Ripusta salkoon sanoja onnen hetkille, voimavaroja elämän retkelle. Lisäksi järjestetään Tunnelentoa Kiven siivin -työpajoja. Pajan aikana etsitään vahvuuksia ja annetaan toisillemme myös hyvinvointireseptejä Aleksis Kiven innoittamina.  

Taija Taika tekee jättisaippuakuplia Lottamuseon pihalla klo 14. Luvassa kuplasadetta, jättikuplia ja savukuplia. Tule jahtaamaan ja rikkomaan kuplia! Tahraton kuplaneste luo värikkäitä saippuakuplia säävarauksella.  

Kahvila Aulis, Lottakanttiini ja Leipovien leidien popup-kahvio Halosenniemessä palvelevat herkkusuita koko päivän. Kirjastoauto Kirre viipyy klo 10–17 Halosenniemen parkkipaikalla. Päivän aikana on esittelyssä tunteita käsitteleviä kirjoja, joita voit myös lainata kirjastokortilla kotiin. 
     
Lasten museojuhlat Tuusulanjärven museoissa
la 10.9.2022 klo 10–17 
Katso tarkempi ohjelma www.tuusula.fi/lastenmuseojuhlat

Takaisin