Tuu museoon -viikot 18.–31.7.

06.07.2022

Tuusulassa järjestetään Tuu museoon -viikot nyt neljännen kerran. Heinäkuun kahden viimeisen viikon ajan kaikki Tuusulan 11 museota ovat helposti tavoitettavissa.

Tuusula on aina hyvä kohde museoiden ystävälle, sillä Halosenniemi, Taiteilijakoti Erkkola, Lottamuseo ja Ilmatorjuntamuseo museokauppoineen palvelevat ympäri vuoden. Kesällä Rantatien museotarjontaan kuuluu myös Aleksis Kiven kuolinmökki. Ne palvelevat heinäkuussakin omien aikataulujensa mukaan.

Tuu museoon -viikoilla myös eri puolilla kuntaa olevat pienet, paikallishistorian eri aiheita esittelevät museot ovat auki saman aikataulun mukaan. Tutustuminen Tuusulan menneisyyteen ja identiteetin kulmakiviin onnistuu helposti.

Pohjois-Tuusulassa ovat avoinna Jokelan tiilitehdas ja vaikuttava tiiliuuni. Tiilitehtaalla yleisöopastus päivittäin klo 13. Kellokoskella pääsee tutustumaan rautaruukin ja mielisairaalan menneeseen maailmaan Ruukin tehdasmuseossa ja Kellokosken sairaalamuseossa. Kävelykierros sairaalan alueella päivittäin klo 13, lähtö sairaalamuseolta.

Etelä-Tuusulan kohteissa pääsee tutustumaan tuusulalaisten elinkeinojen historiaan. Tuusulan Automuseossa kävijä näkee ja kuulee tuhat tarinaa autoista ja kuljetusalan kehityksestä. Tuusulan työläiskotimuseossa voi tutustua käsityöläisten työhön ja elämänpiiriin ja Klaavolan talossa siihen, miten elettiin vanhalla sukutilalla itsenäisyyden ajan alussa. Nämä kohteet ovat Tuu museoon -viikoilla auki tiistaista sunnuntaihin klo 11–17.

Tuu museoon -viikot Tuusulassa 18.–31.7. Tapahtumaviikkojen aikana kaikki museot ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin ainakin klo 11–17 tai pidempään omien aukioloaikojensa mukaisesti. Normaalit pääsymaksut. Tuu museoon -viikot järjestetään yhteistyössä kunnan ja museoita ylläpitävien tahojen kanssa ja se toteutetaan Kulttuuria kaikille -rahaston varoilla.

Tarkemmat tiedot museokohteista, aukioloajoista ja opastuksista Tuusulan tapahtumakalenterista >

Lisätietoja Tuusulan museon intendentti Jaana Koskenranta p. 040 314 3460, jaana.koskenranta@tuusula.fi

Juliste TuuMuseoon2022 KORJATTU

Takaisin