Elävät juuret – kolme valmista omatoimireittiä museoihin, taiteilijakoteihin ja ravintoloihin

20.05.2022

Järvenpään, Keravan ja Tuusulan museoihin voi tutustua valmiiden reittien avulla. Kulttuurielämysten lomassa voi nauttia luontokohteista ja paikallisten ravintoloiden tarjonnasta. Reittiehdotukset löytyvät Elävät juuret -elämysoppaasta verkossa (www.elavatjuuret.fi).

Kulttuurireitti, Kokemusreitti ja Puuhareitti

Elävät juuret -oppaasta löytyy kolme erilaista reittiä: Kulttuurireitti, Kokemusreitti ja Puuhareitti. Kaikilla reiteillä ja niiden elämyksissä yhteistä on yhteys luontoon ja historiaan, kestävyys ja rauhoittuminen tärkeiden asioiden äärelle.

  • Kulttuurireitti vie Tuusulanjärven ja lähiseudun maisemaan tarkastelemaan kauneutta ja luontoyhteyttä perinteisempien museokokemusten, kuten näyttelyiden ja teemaopastusten muodossa.
  • Kokemusreitillä voi kokea kohteita muun muassa erikoisnäyttelyiden, kulisseihin kurkistuksen ja aistien avulla.
  • Puuhareitillä seikkailevat lapset ja lapsenmieliset. Puuhareitiltä voi löytää taiteilijakotien jännittäviä puutarhoja, museoiden lastenohjelmaa ja jännittäviä retkiä sekä lapsille suunniteltuja eväitä.

Kesällä Elävät juuret -museokohteisiin pääsee tutustumaan lisätyn todellisuuden avulla omalta älypuhelimelta. Lisätyn todellisuuden AR-reitin toteuttaa flyAR Augmented Reality Studio yhdessä museoiden kanssa. AR-reitistä viestitään myöhemmin tarkemmin.

Matkusta lähelle – palaa juurille

Elävät juuret nivoo Keravan, Järvenpään ja Tuusulan seudun museoita ja palvelutarjontaa yhteen ja esittelee aluetta mielenkiintoisena ja monipuolisena kulttuuri- ja lähimatkailumatkailukohteena.

Alue on helposti saavutettavissa erityisesti pääkaupunkiseudulta, lähes jokaiseen Elävät juuret -kohteeseen pääsee HSL:n julkisella liikenteellä.

Yhdentoista museon yhteinen hanke

Elävät juuret -elämysopas on yhdentoista museon yhteinen projekti, joka herättää huomaamaan, kuinka upeita ja mielenkiintoisia kulttuurikohteita Järvenpään, Keravan ja Tuusulan lähiseutu on pullollaan.

Info

  • Elävät juuret on Ainolan, Aholan, Aleksis Kiven kuolinmökin, Erkkolan, Halosenniemen, Heikkilän kotiseutumuseon, Ilmatorjuntamuseon, Järvenpään taidemuseon, Lottamuseon, Taide- ja museokeskus Sinkan, Suvirannan ja kymmenen ravintolan muodostama elämyskonsepti ja -opas.
  • Yli 40 elämystä on annosteltu kolmeen eri teemareittiin: Kulttuurireitti, Kokemusreitti ja Puuhareitti.
  • Elävät juuret elämysopas löytyy digitaalisena osoitteesta elavatjuuret.fi.
  • Alun perin Elävät juuret -elämysopas julkistettiin keväällä 2021.

Takaisin