Vietä talvisia hetkiä Tuusulassa – vinkit hiihtolomaviikolle

17.02.2022

Nauti talviliikunnan riemuista 

Tuusulan laaja latuverkko tarjoaa hiihtomahdollisuuksia säiden ja lumitilanteen salliessa kaikissa kuntakeskuksissamme – niin Hyrylässä, Jokelassa kuin Kellokoskellakin, Tuusulanjärven ja Etelä-Tuusulan latuja unohtamatta. Katso latutilanne osoitteesta www.tuusula.fi/hiihtoladut, ja lähde nauttimaan hiihdon hurmasta! 
 
Tänä talvena on iloa tuottanut hyvien talviolosuhteiden mahdollistama matkaluistelurata Tuusulanjärvellä. Järvellä on ollut mahdollisuus liikkua luistelun ja hiihdon lisäksi myös jalkaisin rata-alueen reunassa. Kevät on antanut jo merkkejään, joten muista noudattaa ylläpitäjien turvallisuusohjeita liikkuessasi jäällä. Ajantasaista tietoa Tuusulanjärven jäiden ja matkaluisteluradan tilanteesta sekä talven 2022 ratakartta löytyvät osoitteesta www.tuusula.fi/matkaluistelu. 
 
Jos mielesi tekee nauttia luistelusta lähellä asuinpaikkaasi, katso sinua lähimpänä sijaitsevan luistelukentän tilanne osoitteesta www.tuusula.fi/ulkojaat. Muista myös jäähalleilla tarjolla olevat hiihtolomaviikon yleisöluisteluvuorot, joissa osassa pääset pelaamaan myös mailojen kera. Luisteluvuorot löydät osoitteesta www.tuusula.fi/jaahallit. 

Jännitystä hiihtolomaviikkoon tuo myös sunnuntaille 27.2. klo 11–14 suunniteltu kolmen keskiuusimaalaisen kunnan, Tuusulan, Järvenpään ja Keravan, valtuustojen pipolätkäturnaus, joka järjestetään Tuusulassa Gustavelundin edustalla.

Mikä sen mukavampaa kuin viettää hiihtolomapäivä perheen kanssa pulkkamäessä. Tuusulan ylläpitämät pulkkamäet löytyvät Jokelan Notkopuistosta ja Hyrylän Urheilukeskuksesta. Jokelan Notkopuistossa pääset hiihtolomaviikolla kulkemaan oman aikataulusi mukaan myös rastiradalla, jonka järjestää MLL:n Jokelan yhdistys. Muistathan, että myös lähiluonto tarjoa mukavia mäenlaskupaikkoja.  

Haltioidu talvisesta luonnosta 

Tuusulanjärven itärannalla sijaitsevan Fjällbon puiston kallionlaelta avautuvat upeat näkymät. Puiston rannasta löytyvä laituripaviljonki tarjoaa välineiden laittopaikan tai hengähdystaukomahdollisuuden talviliikunnan lomassa. Onpa puistossa mahdollisuus myös nauttia omista eväistä rannan tuntumassa sijaitsevalla nuotiopaikalla. Huomaa, että puistoalueella ei ole talvikunnossapitoa. Tutustu Fjällbon puiston sijaintiin Tuusulan karttapalvelussa. 

Sarvikallion virkistysalue upeine maisemineen on oivallinen talvinen retkikohde. Alue sopii koko perheen retkeilyyn eväiden kera. Sarvikallio laen maisemissa on mukava viettää nuotiohetki makkaraa paistaen ja lämmintä juomaa nauttien. Lue lisää Sarvikallion virkistysalueesta osoitteesta https://uuvi.fi/fi/kohde/sarvikallio/. 
 
Jos Fjällbon puisto ja Sarvikallion virkistysalue ovat entuudestaan tuttuja ja kaipaat uutta kohdetta tutustuttavaksesi, piipahda Anttilan tilakeskuksen rannan piknik-paikalla ihastelemassa edessä aukeavaa talvista Tuusulanjärveä ja ota matkaasi myös eväät! Huomaa, että alueella ei ole talvikunnossapitoa.  
 
Ruotsinkylän tutkimusmetsät ja asuinalueiden läheisyydessä sijaitsevat lähimetsät houkuttelevat liikkumaan ja tekemään talvisia löytöretkiä luonnossa.  

Polskeiden iloja 

Tuusulan uimahallilla on tiedossa perinteisten uintimahdollisuuksien lisäksi myös ohjelmaa hiihtolomaviikolle: 

 • Lasten peuhutunnit pidetään opetusaltaassa uimahallin aukioloaikoina klo 10–11 ja klo 13–14 (leikkivälineitä vapaassa käytössä).
 • Lasten temppurata uimahallin alakerran liikuntatiloissa tarjoaa mahdollisuuden liikkumiseen torstaina klo 9–11. Maksuton temppurata on valvottu, mutta ohjausta ei järjestetä. Lapset ovat vanhempien vastuulla. Liikuntaradan lisäksi on mahdollisuus tutustua erilaisiin liikuntavälineisiin ja -muotoihin. Temppurata on suunnattu 1–10-vuotiaille.
 • Virtuaalivesijumpat pyörähtävät käyntiin terapia-altaassa arkisin klo 14–14.30. Jumpat ovat maksuttomia. Ei ennakkoilmoittautumisia.

Kulttuurin nälkään  poikkea taidenäyttelyssä Erkkolassa  

Fjällbon puiston parkkipaikalta vain lyhyen kävelymatkan päässä Rantatien varrella on Taiteilijakoti Erkkola. Kevättalven ajan taidenäyttely "Tuntematon suunnittelija Martta Wendelin" esittelee kuvittaja ja taidemaalari Martta Wendelinin (1893–1986) vähemmän tunnettua suunnittelutyötä. Tuusulassa asuessaan 1938–86 hän toteutti vihdoin oman unelmansa kodista Kanervalasta. Näyttelyssä nähdään luonnoksia ja maalauksia Wendelinin suunnittelemista vaatteista, huonekaluista, kodin sisustuksista talojen, kesämökkien ja puutarhojen ohella.  
 
Erkkola on avoinna ke–su klo 12–17. Lisätietoja Erkkolan kotisivulta www.erkkola.fi. 

Tapahtumia ja toimintaa

Alueellinen nuorisotyö järjestää hiihtoloman aikana toimintaa nuorille kaikissa kuntakeskuksissa.  

Hyrylän alue:

 • Perjantaina 18.2. Aunelassa nuorten olkkari klo 16.30–20.45, ohjelmassa muun muassa herkkubingo klo 18.
 • Maanantaina 21.2. Kirjaston Einarissa nuorten olkkari klo 15–19.45.
 • Tiistaina 22.2. Discordissa pelaillaan klo 13–15.
 • Keskiviikkona 23.2. kirjaston Einarissa nuorten olkkari klo 15–19.45
 • Torstaina 24.2. Disdordissa pelaillaan klo 13–15 sekä 5–6. luokkalaisten olkkari kirjaston Einarissa klo 14–16.

Kellokosken Nuorkka:

 • Avoinna maanantaista torstaihin 5–6. luokkalaisille klo 14.45–16.45 sekä muille klo 16.45–20.45.
 • Lomaviikon ohjelmassa erilaisia kilpailuja ja kokkailuja. Lisätietoja Nuorkan  somekanavasta https://www.instagram.com/kellokoskennuorkka/
 • Nuorkan yönuokkari pidetään perjantaina 25.2. Yönuokkarista lisätietoja mia.mountraki@tuusula.fi / p. 040 314 4250.

Lahelan Terttu:

Jokelan Monari:

 • Avoinna normaalisti lomaviikon.

Riihikallion Kertsi:

 • Avoinna normaalisti lomaviikon.

CSGO-turnaus järjestetään taas perinteisesti lomaviikolla lauantaina 26.2. klo 12–21. Lisätietoa turnauksesta sekä kutsulinkkiä voi kysellä Henri Kreen, henri.kreen@tuusula.fi / p. 040 314 2211 tai Riko Salmi riko.salmi@tuusula.fi / p. 040 314 3284. 

Laskiaisen riemua 

Hiihtolomaviikolla vietettävän laskiaisen kunniaksi on tiedossa koko perheen tapahtumia 25.–27.2. viikonlopulle: 

 • Jokelan Retkeilijöiden Nykiön maja on auki perjantaista 25.2. – sunnuntaihin 27.2. auki kävijöille klo 10–14. Majalta voi lähteä lumikenkäilemään, muutamia lumikenkiä on lainattavissa. Lisäksi pieni kanttiini käteisrahalla. Majan läheisyyteen tehdään liukumäki.
 • Laskiaisrieha Jokelan Notkopuistossa lauantaina 26.2. klo 12–14. Tapahtuman järjestää Jokipartio. Ota oma muki ja mäenlaskuväline mukaan!
 • Laskiaisrieha Ilmatorjuntamuseolla Hyrylässä sunnuntaina 27.2. klo 10–17. Lisätiedot tapahtumasta tapahtumakalenterissa

Nähtävää ja koettavaa ympäri Tuusulaa 

Tuusulassa on myös paljon muutakin nähtävää ja koettavaa kuin edellä kerroimme. Tutustu mahdollisuuksiin Tuusulan tapahtumakalenterissa kohdassa Näe ja koe. 
 
Mukavia hiihtolomahetkiä!

Takaisin