Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt uusista koronarajoituksista alueelle – Uudellamaalla kielletään yleisötilaisuudet sisätiloissa ja tiloja määrätään suljettavaksi

23.12.2021

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kiristää koronarajoituksia Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella merkittävästi. Uudet määräykset koskevat kokoontumisia ja tilojen käyttöä, ja ne tulevat voimaan tiistaista 28.12. alkaen. Koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoitusten vaihtoehtona.

Yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa kielletään 28.12.2021–17.1.2022 välisenä aikana

Uudellamaalla kielletään henkilömäärästä riippumatta kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kolmeksi viikoksi ajalla 28.12.2021–17.1.2022.

Tuusulan kunnan sisätiloissa ei järjestetä ao. aikavälillä yleisötilaisuuksia ja kokouksia.

Rajoituksia asiakas- ja yleisötilojen käyttöön

Uudenmaan alueelle on annettu tartuntalain pykälän 58 g mukainen määräys tiettyjen asiakas- ja yleisötilojen sulkemisesta. Sulkupäätös on voimassa kaksi viikkoa ajalla 28.12.2021–10.1.2022.

Määräys tilojen sulkemisesta tarkoittaa sitä, että kaikki seuraavat julkisten ja yksityisten toimijoiden urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevat tilat pitää sulkea:

  • joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat
  • yleiset saunat sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat
  • tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat
  • huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat
  • sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat
  • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Alle 18-vuotiaiden harrastustoiminta saa jatkua

Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan seuroille myönnetyillä vuoroilla.

Lisäksi tiloja voi käyttää lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen, kuten lääkinnälliseen kuntoutukseen.

Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Vaikutukset kunnan palvelutoimintaan

Määräykset rajoittavat Tuusulan kunnan palvelutoimintaa seuraavasti:

  • Tuusulan uimahalli on suljettuna 28.12.2021–10.1.2022 välisenä aikana, pois lukien vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien ohjattu seuratoiminta ja lakisääteinen kuntoutuspalvelu. Lisätiedot: www.tuusula.fi/uimahalli
  • Tuusulan jäähalleissa ei järjestetä yleisöluisteluvuoroja 27.12.2021-10.1.2022 välisenä aikana.
  • Tuusulan kunnan sisätilat eivät ole käytettävissä tapahtumiin tai kokousten järjestämiseen 28.12.2021–17.1.2022 välisenä aikana.

Muilta osin palvelut toimivat pääosin entisellä laajuudellaan. Katso myös joulun ja vuodenvaihteen aukioloajat Tuusulan palvelupisteissä.

Tuusulan kunta seuraa tilannetta ja tiedotamme tarvittaessa muutoksista. 

Takaisin