Tuusulan kunta suosittaa asukkaita noudattamaan koronaohjeita ja hankkimaan täyden rokotesuojan

24.11.2021

Keski-Uudenmaan soten ja Tuusulan koronatilanne on huolestuttava. Tartuntojen määrät ovat kasvusuunnassa. Viime viikolla (18.11.) Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä Keusote antoikin vahvan maskisuosituksen ja alueellisen etätyösuosituksen, ja Tuusulan kunta ilmoitti noudattavansa näitä suosituksia. Tiedotteen voi lukea kunnan verkkosivuilta.

Suosittelemme, että kuntalaiset toimivat nyt mahdollisimman turvallisesti koronatilanteen huomioiden. Koronaturvallisuuteen kuuluu käsihygieniasta huolehtiminen, maskin käyttö ja riittävät turvavälit kanssaihmisiin, silloin kun ollaan tekemisissä muiden ihmisten kanssa. Emme suosittele osallistumista yleisötilaisuuksiin, mikäli rokotesuoja ei ole kunnossa. Suosittelemme, että kuntalaiset ottavat täyden rokotesuojan, jos se vain suinkin on mahdollista.

Pahentunut koronatilanne aiheuttaa joitakin muutoksia Tuusulan kunnan tilaisuuksiin ja toimintaan loppuvuoden aikana:

  • Itsenäisyyspäivän kaikille avoin päiväjuhla 6.12. pidetään ainoastaan etäyhteydellä. Tilaisuus striimataan ja sitä voi seurata siis vain esimerkiksi kotoa.
  • Kunta järjestää joulupolun 11.12., mutta joulupolun tapahtumapisteet sijaitsevat ulkona ja niiden toimintaan voi osallistua turvavälein ja muut koronaturvallisuusohjeet huomioiden.
  • Tuusulan kunnan lautakunnat kokoontuvat loppuvuoden etäyhteyden avulla tai järjestävät hybridikokouksia, joihin voi osallistua myös etäyhteyden avulla. Sama koskee esimerkiksi neuvostoja ja kehittämisverkostojen ydintiimejä. Kunta suosittelee muutoinkin pitämään kokouksia mahdollisuuksien mukaan etäyhteyden avulla.
  • Kunnanhallituksen ja valtuuston kokoukset pidetään normaaleina kokouksina, mutta koronaturvallisuudesta pidetään huolta paikan päällä. Kokouksissa pidetään huolta turvaväleistä ja käytetään maskia.
  • Yhteisötilat ovat avoinna, mutta niissä tulee toimia koronaturvallisuutta noudattaen.

Muiden järjestäjien tulee miettiä, miten tilaisuuden koronaturvallisuus voidaan taata. Kunta suosittelee, että muut tapahtumanjärjestäjät noudattavat tilaisuuksissaan maskisuositusta ja pitävät huolta turvaväleistä ja käsihygieniasta. Koronapassista voi lukea lisää Sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuilta: https://stm.fi/koronapassi

Tuusulan kunta tarkentaa joiltakin osin ohjeitaan vielä loppuviikon aikana.

Takaisin