Tiukennuksia Tuusulan museon museokohteiden henkilömäärärajoituksiin

29.07.2021

Tuusulan museon museokohteisiin on annettu kiristyneen koronatilanteen vuoksi uudet ohjeistukset ja henkilömäärärajoitukset, jotka tulevat museoissa voimaan jo 1.8.2021 alkaen ja ovat voimassa toistaiseksi. Rajoituksilla pyritään turvaamaan terveysturvallinen museokäynti niin museovieraille kuin henkilökunnalle.

Halosenniemeen otetaan sisään 1.8.2021 alkaen enintään 20 henkeä kerrallaan ja Taiteilijakoti Erkkolaan enintään 10 henkeä kerrallaan turvavälien toteutumisen mahdollistamiseksi. Aleksis Kiven kuolinmökkiin voi puolestaan tutustua yksi henkilö tai yksi seurue kerrallaan. Yksittäisten kävijöiden ei tarvitse varata museovierailuaan etukäteen Tuusulan museon museokohteisiin. Kerrallaan sisään otettavien henkilömäärien vuoksi museoihin saattaa kuitenkin syntyä ajoittain jonoa, johon kannattaa varautua museovierailua suunnitellessaan. Suosittelemme vahvasti pitämään museovierailun aikana turvavälit 2 metriä, käyttämään kasvomaskia ja huolehtimaan käsihygieniasta. Museokohteissa on saatavilla käsidesiä ja Halosenniemessä sekä Taiteilijakoti Erkkolassa on käsienpesumahdollisuus asiakasvessojen yhteydessä.

Ryhmävierailujen osalta Tuusulan museon museokohteisiin otetaan vastaan enintään 10 hengen ryhmävarauksia 1.8.2021 alkaen.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 28.7.2021 tartuntatautilain pykälän 58:n mukaisen päätöksen laajentaa kiihtymisvaiheen kokoontumisrajoituksia koko HUS-alueelle, mukaan lukien Keusoten kunnat, joihin Tuusulakin kuuluu.

Takaisin