Visit Lake Tuusula -bussilla Tuusulanjärven nähtävyyksiin 8.6.2021 alkaen

07.06.2021

Tuusulanjärven ympäristön nähtävyyksiin ja museoihin pääsee jälleen tänä kesänä Hop-On Hop-Off -bussilla. Tuusulan kunta ja Järvenpään kaupunki käynnistävät Visit Lake Tuusula -bussin kesäliikenteen tiistaina 8. kesäkuuta. Bussin reitti kulkee Järvenpään rautatieaseman ja Hyrylän linja-autoaseman väliä alueen useiden museoiden, nähtävyyksien sekä ravintola- ja majoituskohteiden ohi. Ventoniemen liikennöimä linja kuljettaa matkailukohteisiin tiistaista sunnuntaihin 29. elokuuuta saakka.

Tule julkisella liikenteellä Hyrylään tai Järvenpäähän ja hyppää Visit Lake Tuusula -bussiin

Helsingistä on helpoin saapua junalla Järvenpään rautatieasemalle ja siirtyä bussiin, jonka lähtöajat on tahdistettu Helsingin junien mukaan. HSL-bussilla pääsee kätevästi Helsingistä Hyrylään, joka on Visit Lake Tuusula -bussin toinen lähtöasema.

Kyytiin pääsee viiden euron hintaisella päivälipulla tai veloituksetta Museokortilla. Päivälipulla matkustaa koko päivän niin monta kertaa kuin haluaa ja sen voi ostaa maksukortilla kuljettajalta tai verkkokaupasta. Kohteiden pääsymaksut ja aukiolot kannattaa tarkistaa kohteiden omilta verkkosivulta.

Kesän reitillä on 14 pysäkkiä, jotka tunnistaa Visit Lake Tuusula Bus -kyltityksestä. Jokaisella voi jäädä tai nousta Visit Lake Tuusula -teippauksin varustetun linjurin kyytiin. Osassa pysäkeistä pysähdytään vain tarvittaessa.

–Tänä vuonna kokeilemme reittiä, joka kulkee Tuusulanjärven itärantaa Rantatietä Hyrylän ja Järvenpään välillä. Näin saamme mukaan mielenkiintoisia käyntikohteita ja pystymme lisäämään päivittäisiä vuoroja aiemmasta neljästä jopa seitsemään, sanoo yritysasiamies Toni Popovic Tuusulan kunnalta.

– Odotamme Järvenpään kanssa lähimatkailun suosion jatkuvan tänä kesänä, Popovic lisää.

– Hop-on Hop-off -bussi ja matkailuneuvonnan kumppanuus Helsingin kanssa helpottaa rautatieasemalta lähtevien matkailijoiden tuloa alueelle, kertoo matkailupäällikkö Heidi Torvinen Järvenpään kaupungilta.

Esimerkiksi museotie Rantatien kohteet Tuusulassa ovat nyt entistä paremmin saavutettavissa bussilla.

Visit Lake Tuusula -bussin reitti 8.6.-28.9.2021: Järvenpään rautatieasema (lähtöasema) – Rantapuisto – Vellikello/Ratsastuskeskus Aino – Ainola/Ahola/Suviranta/Seurakuntaopisto – Kalliola-Kuninkaala – Rantatie (Marin Memories) – Halosenniemi – Lottamuseo – Erkkola/Fjällbon puisto – Krapi – Gustavelund – Ilmatorjuntamuseo – (ravintola Kerho, tarvittaessa Järvenpää suunnasta ajettaessa, ei pysäkkiä paluuvuorolla) – Hyrylän linja-autoasema, Tuusula (lähtöasema). Paluureitti on sama. Juhannusaattona 25.6. ei liikennöidä.

– Odotamme kesää innolla. Kuljetamme nykyaikaisella kalustollamme läheltä ja kaukaa saapuvat matkailijat nähtävyyksiin yrityksellemme tutulla alueella ja reitillä, toimitusjohtaja Ville Ventoniemi tuusulalaisesta Ventoniemi Oy:stä sanoo.

Reittiä ajetaan edestakaisin päivittäin tiistaista sunnuntaihin. Ensimmäinen lähtö on klo 10.15 Järvenpään rautatieasemalta ja viimeinen klo 17.45 Hyrylästä. Liikennöitsijä on Ventoniemi Oy ja kalustona 21-paikkainen linja-auto. Bussissa on maskisuositus.

 

Lisätiedot

yritysasiamies Toni Popovic, Tuusulan kunta, p. 040 314 4406, etunimi.sukunimi@tuusula.fi

matkailupäällikkö Heidi Torvinen, Järvenpään kaupunki, p. 040 315 3086, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

toimitusjohtaja Ville Ventoniemi, Ventoniemi Oy, p. 040 746 0102, etunimi@ventoniemi.fi

 

Aikataulu ja reitti visittuusula.fi ja tulostettavana PDF-tiedostona Reittikartta-Aikataulu_Visit-Lake-Tuusula-Bussi2021

Visit Lake Tuusula -bussin matkalippujen verkkokauppa visittuusulanjarvi.johku.com

Tuusulan alueen museokohteiden verkkosivu www.tuusula.fi

 

Takaisin