Elävät juuret – uusi elämysopas Tuusulanjärven lähiseudun museoihin

01.06.2021

Tuusulanjärven lähiseudun museot kutsuvat matkalle löytämään uudenlaisen yhteyden kulttuuriin ja luontoon juuri julkaistun Elävät juuret -elämysoppaan avulla, jossa esitellään yli 40 erilaista tapaa kokea alueen museoita, taiteilijakoteja ja ravintoloita.

– Haluamme kannustaa matkailijoita ja lähialueen asukkaita vierailemaan alueen upeassa museokeskittymässämme. Verkosta löytyvä digitaalinen elämysopas tarjoaa vinkkejä erityisesti omatoimimatkailijoille, kertoo Elävät juuret -projektikoordinaattori Maria Kuusela.

Yhdentoista museon yhteinen hanke

– Elämysoppaassa esitellään museoiden ja ravintoloiden elämystarjontaa erilaisista näkökulmista. Kaikissa elämyksissä yhteistä on luontoyhteys, kestävyys ja rauhoittuminen tärkeiden asioiden äärelle.

Visuaalisesti näyttävä Elävät juuret -elämysopas on yhdentoista museon yhteinen projekti, joka herättää huomaamaan, kuinka upeita ja mielenkiintoisia kulttuurikohteita Järvenpään, Keravan ja Tuusulan lähiseutu on pullollaan.

Kulttuurireitti, Kokemusreitti ja Puuhareitti

Elävät juuret -elämykset ovat teemoitettu kolmeksi erilaiseksi reitiksi: Kulttuurireitiksi, Kokemusreitiksi ja Puuhareitiksi.

Kulttuurireitti vie Tuusulanjärven ja lähiseudun maisemaan tarkastelemaan kauneutta ja luontoyhteyttä perinteisempien museokokemusten, kuten näyttelyiden ja teemaopastusten muodossa.

Kokemusreitti tarkastelee kohteita draamaopastusten, erikoisnäyttelyiden, kulisseihin kurkistuksen, 360-nykytaidekokemusten ja aistien kautta.

Puuhareitillä seikkailevat lapset ja lapsenmieliset. Puuhareitiltä voi löytää taiteilijakotien jännittäviä puutarhoja, leikkiä, museoiden lastenohjelmaa ja jännittäviä retkiä sekä lapsille suunniteltuja eväitä.

Museoiden ja kulttuurikohteiden lisäksi Elävät juuret ulottuvat myös alueen idyllisiin ravintola- ja luontokohteisiin.

– Kulttuuri ja luontoyhteys -teema näkyy vahvasti myös Elävät juuret -ravintolaelämyksissä luomun, lähiruuan ja uniikkien miljöiden merkeissä, sanoo Kuusela.

Matkusta lähelle – palaa juurille

Koronapandemian rajoittaessa ulkomaanmatkailua, odotettavissa on kaikkien aikojen lähimatkailukesä. Elävät juuret nitoo Tuusulanjärven lähiseudun museoita ja palvelutarjontaa yhteen, ja esittelee aluetta mielenkiintoisena ja monipuolisena kulttuuri- ja lähimatkailumatkailukohteena.

Erityisesti pääkaupunkiseudulta on hyvä saavutettavuus alueelle. Lähes jokaiseen Elävät juuret -kohteeseen pääsee myös HSL:n julkisella liikenteellä.

– Nyt jos koskaan on aika matkustaa lähelle. Kutsumme kaikki tutustumaan elämysoppaaseemme ja hengähtämään, nauttimaan ja rauhoittumaan alueellemme – eläville ja hengittäville kulttuurin ja luonnon juurille, kannustaa Kuusela.

Info

  • Elävät juuret on Ainolan, Aholan, Aleksis Kiven kuolinmökin, Erkkolan, Halosenniemen, Ilmatorjuntamuseon, Järvenpään taidemuseon, Lottamuseon, Taiteen kotitalon, Taide- ja museokeskus Sinkan, Suvirannan ja kymmenen ravintolan muodostama elämyskonsepti ja -opas.
  • Yli 40 elämystä on annosteltu kolmeen eri teemareittiin: Kulttuurireitti, Kokemusreitti ja Puuhareitti.
  • Elävät juuret elämysopas löytyy digitaalisena osoitteesta www.elavatjuuret.fi.

Takaisin