Tuusulan matkailukohteista saa tietoa myös Helsingissä – Tuusula aloittaa yhteistyön Helsingin matkailuneuvonnan kanssa

22.04.2021

Kotimaisen kesämatkailukauden kynnyksellä Tuusula on laajentanut matkailumarkkinointiaan Helsinkiin. Tuusula aloittaa yhteistyön Helsingin matkailuneuvonnan kanssa houkutellakseen pääkaupungissa vierailevia ja pääkaupunkiseudulla asuvia museoihin, matkailukohteisiin ja Tuusulanjärven luontokohteisiin.  

– Tuusula on mainio lähimatkakohde, jonka kulttuurikohteet 1800-luvun lopun taiteilijayhteisön synnyttämällä museotie Rantatiellä ja Tuusulanjärven kiehtova luonto kulttuurimaisemineen kutsuvat päivämatkalle tai pidemmäksikin aikaa. Aikamatka kansallisromantiikan aikaan on vain puolen tunnin matkan päässä Helsingin keskustasta, kertoo Toni Popovic Tuusulan kunnasta. 

Vuoden 2021 kattavan kumppanuusyhteistyön myötä Helsingin matkailuneuvonnan työntekijät rautatieasemalla tarjoavat matkailijoille tietoa mielenkiintoisista vierailukohteista Tuusulassa.  

– Otamme mielellämme mukaan yhteistyöhön seudun kohteita, jotka laajentavat Helsingin tarjontaa, kertoo Juha Riehunkangas Helsinki Marketingista. 

Tuusulan kohteita mainostetaan rautatieaseman matkailuneuvonnan sähköisessä infojärjestelmässä ja digitaalisessa matkailuneuvontapalvelussa verkossa. Tuusulan matkailuesitteen voi noutaa rautatieaseman neuvontapisteestä. Erityisesti päivämatkailun näkökulmasta tärppejä Tuusulasta löytyy Helsingin matkailuneuvonnan julkaisemasta Day Trips from Helsinki -esitteestä. 

– Odotamme, että uudet kävijät kotimaasta löytävät Tuusulan matkakohteena. Mikäli matkailu maailmalta avautuu, kumppanuus Helsingin matkailuneuvonnan kanssa tavoittaa kulttuurista ja luonnosta kiinnostuneita ulkomaisia matkailijoita, Popovic sanoo.  

– Toivomme, että alueen museokohteita saataisiin avattua jo toukokuun aikana. Viime vuonna totuttiin toimimaan museoissa hyvin koronaturvallisesti ja samantapaiset ohjeistukset jatkuvat tulevanakin kesänä, kertoo Tarja Kärkkäinen Tuusulan museolta. 

Matkailuesite kulttuurin nälkään 

Matkailijoille hyödyllinen tieto on koottu yksiin kansiin Tuusulan juuri päivitettyyn matkailuesitteeseen. Esitteestä löytyvät alueen tärkeimmät nähtävyydet 2021, ravintolat ja vinkit, joiden avulla vierailusta saa mahdollisimman paljon irti. Käynti Tuusulanjärven alueella palkitsee kaikkina vuodenaikoina. 

Suomeksi ja englanniksi julkaistua esitettä on saatavilla veloituksetta Helsingin rautatieaseman matkailuneuvontapisteen lisäksi Tuusulanjärven matkailukohteista, Tuusulan kirjastoista ja asiakaspalvelupiste TuusInfosta.  

Klikkaa visittuusula.fi suoraan Tuusulan matkakohteiden ytimeen 

Verkkosivulta visittuusula.fi sukellat suoraan kiinnostaviin tapahtumiin Tuusulassa. Sivulta löytyvät myös ajantasaiset museoiden ja matkailupalveluita tarjoavien kohteiden aukioloajat, jotka kannattaa mahdollisten koronarajoitusten vuoksi tarkistaa verkosta. Moniin Tuusulan museokohteisiin pääsee museokortilla. 

 

Lisätiedot:

Toni Popovic, yritysasiamies, Tuusulan kunta, 040 314 4406, etunimi.sukunimi@tuusula.fi  

Tarja Kärkkäinen, viestintäkoordinaattori, Tuusulan museo, 040 314 3461, etunimi.sukunimi@tuusula.fi  

visittuusula.fi

Takaisin