Tuusula-päivää 22.7. juhlitaan Mun Tuusula -laulun sävelin – museoissa avoimet ovet ja Fjällbossa tekemistä kuntalaisille

13.07.2020

Tuusula-päivä 22.7. on kaikkien nykyisten, entisten ja tulevien tuusulalaisten sekä Tuusulaa fanittavien yhteinen juttu! Juhlan kunniaksi julkaistaan Mun Tuusula -laulu kello 12 Tuusulan eri viestintä- ja somekanavissa.

Tuusula-päivää juhlitaan keskiviikkona 22.7.2020 monin eri tavoin. Päivän kohokohta on klo 12 alkava virtuaalinen Mun Tuusula -laulun julkaisu, joka alkaa klo 12.00 pormestarin tervehdyssanoilla Tuusula-päivän Facebook-tapahtumassa. Tuusulan juhlapäivänä on osassa alueen museoista avoimet ovet ja vapaa pääsy. Fjällbon puistossa voi kuunnella Mun Tuusula -laulua linnunpöntöstä vartin välein, osallistua non-stop-metsäjoogaan klo 12-14, metsäseikkailla tai runopolulla sekä varata kukkasipuleita keväistä kukkaloistoa varten yhteisöpuutarhurilta. Tuusulan kirkko on avoinna klo 10-15. Pianisti Marko Korven-Korpinen esiintyy päivämusiikkihetkessä klo 14.15 ja kirkkopuiston opastus järjestetään klo 15.

Mun Tuusulan herkät sanat nelosluokkalaisten kynästä

Mun Tuusula -laulu on sävellys kaikille tuusulalaisille. Laulun on säveltänyt Salla Markkanen ja sen sanat on koottu vuoden 2017 tuusulalaisten nelosluokkalaisten kotiseuturetkellä runosalkoon kirjoittamista runoista. Runosalko oli kulttuurikasvatussuunnitelman kotiseuturetkien yhteisötaideteos.

Laulu jää tuusulalaisten iloksi ja hyödynnettäväksi paikallisissa juhlissa. Sävellys on sovitettu sekakuorolle, mutta se soveltuu laulettavaksi myös pianon säestyksellä kouluissa ja juhlien yhteislauluna. Laulun sanat saa halutessaan itselleen Tuusulan kirjastoista, nuotin voi tulostaa verkosta: tuusula.fi/muntuusula.  

Mun Tuusula on äänitetty paikallisessa Lammaskallion studiossa. Laulun esittävät kuoronjohtajat Tuula Saarensola (Naiskuoro Tuulahdus), Taina Piira (Tuusulan Mieslaulajat) ja Arja Virtanen-Haapasalmi (Viihdekuoro Essut) sekä Eero Hartikainen, Erja Hartala, Jussi Miilunpalo ja Heikki Kulo. Lauluyhtyeen on koonnut Tuula Saarensola.

– Taustalla oli ajatus, että Tuusulan kolme kuoroa tulevat esittämään kappaletta yhdessä isona kuoroteoksena, ja siksi laulajiksi valikoitui Tuusulan kuorojen johtajat sekä muita laulajia paikkakunnalta, kulttuurituottaja Pilvi Hokkanen kertoo.

– Laulun tekoprosessi on edennyt vuosi kerrallaan, ja projekti muotoutui tänä keväänä ajan hengen mukaisesti virtuaaliteokseksi. Laulusta julkaistaan lisäksi Tuusulan kulttuuria ja maisemia kuvaava musiikkivideo, jonka pääosassa seikkailevat lapset. Laulu ja video julkaistaan Tuusula-päivänä. Äänityksen ja videon toteuttaa Jyri Sariola, joka on tuttu mm. Rajattoman ja Club for Fiven taustalta.

Mun Tuusula -kappaletta pääsee verkon lisäksi kuulemaan luonnon helmassa Fjällbon puutarhassa. Laulu soi linnunpöntössä 22.7.-2.8.2020 osana Tuusula-viikkojen ohjelmaa.

Tuusula-päivän 22.7. ohjelma

MUN TUUSULA -TEOKSEN JULKAISU
- Klo 12 Tuusula-päivän Facebook-tapahtumassa. Pormestarin tervehdyssanat ja musiikkivideo.

INSTAKUVAKILPAILU #MUNTUUSULA
Mikä Tuusulassa saa sydämesi sykkimään tai aiheuttaa onnenhepulin? Mikä on juuri sinun Tuusulaasi? Jaa Tuusula-fiiliksesi ja tarinasi somessa tunnisteella #muntuusula Tuusula-päivän 22.7. kunniaksi.
Kuvan 2.8. mennessä jakaneiden kesken arvotaan Asuntomessulippuja.
Arvonnan säännöt: tuusula.fi/arvonta

TUUSULA-PÄIVÄ FJÄLLBOSSA (Aleksis kiven kuja, Tuusula)
- Mun Tuusula -teos soi Fjällbon puiston linnunpöntössä vartin välein 22.7.-2.8.2020 päiväsaikaan.
- Runopolku, johon on koottu paikallisten kirjailijoiden ja runoilijoiden teoksia. Tuusulan taiteiden yöksi 28.8. runot vaihtuvat uusiin eli vielä ehdit käydä katsomassa ensimmäisen runopolun!
- Koko perheen metsäseikkailu. Rastirata alkaa Fjällbon pääsisäänkäynnin lähettyviltä, josta voi noutaa kartan metsäseikkailulle.
- Nonstop-metsäjoogaa klo 12-14 välisenä aikana. Jooga järjestetään siten, että uusi 10 minuuttinen setti alkaa aina 15 minuutin välein, näin ei pääse syntymään jonoja. Jooga on ilmainen kaikille osallistujille.
- Pyörällä saapuvalta yhteisöpuutarhurilta voi kysyä vinkkejä oman pihan hoitoon ja samalla voi tulla juttelemaan ja ilmoittautumaan oman asuinalueen syystalkoiden järjestäjäksi ja varaamaan kukkasipuleita keväistä kukkaloistoa varten. Pyörällä vieraillaan myös Rantatien muissa kohteissa päivän aikana.

AVOIMET OVET MUSEOISSA
Halosenniemi (Rantatie) klo 11–18
Lottamuseo (Rantatie 39) klo 9–18
Taiteilijakoti Erkkola (Rantatie 25) klo 11–18
Aleksis Kiven kuolinmökki (Rantatie) klo 11–18
Ilmatorjuntamuseo (Klaavolantie 2) klo 11–17
Tuusulan työläiskotimuseo (Kirkkotie 21) klo 12–16
Tuusulan Automuseo (Huoltotie 1, ovi 3) klo 11–17
Kellokosken sairaalamuseo (Vanha valtatie 198) klo 11–17
Kellokosken Ruukin tehdasmuseo (Vanha valtatie 190 rak. 3) klo 11–17

Halosenniemessä kukitetaan ja palkitaan kahdella asuntomessulipulla päivän 377:s vieras Tuusulan 377. syntymäpäivän kunniaksi.  

Huom! Museoissa noudatetaan turvaväleistä johtuvia kävijärajoituksia, joten päivän aikana kannattaa varautua jonottamiseen.

TUUSULA-PÄIVÄ KIRKOSSA (Kirkkotie 34) 

Tuusulan kirkko avoinna klo 10-15.
Päivämusiikkihetki klo 14.15, Marko Korven-Korpinen, piano.
Kirkkopuiston opastus klo 15.

***

Tuusula-viikkoja vietetään tänä kesänä kahden viikon ajan, 20.7.-2.8.2020.

Tuusula-päivän 22.7. ympärille koottu tapahtumakokonaisuus tarjoilee monipuolista ohjelmaa eri puolilla Tuusulaa. Ohjelmaa järjestävät tuusulalaiset kulttuuri- ja kotiseutuyhdistykset, museot sekä Tuusulan kunta. Tuusulan kunta järjestää yhteislaulutilaisuuksia, verkkokonsertin ja muita erilaisia mukavia hetkiä yhdessä paikallisten yhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa.

Tuusula-viikon tapahtumat löytyvät kokonaisuudessaan: www.tuusula.fi/tuusulaviikko tai Tuusulan tapahtumakalenterista. Lisätietoja Mun Tuusula -laulusta: tuusula.fi/muntuusula.

Tuusula-päivän Facebook-tapahtuma
Tuusula-viikon Facebook-tapahtuma

#elämisentaidetta
#kulttuuriliikuttaa
#muntuusula

Takaisin