Eino Leinon eksiä Erkkolassa 31.10.

16.10.2019

Eino Leinon eksät monologinäytelmäTaiteilijakoti Erkkolassa nähdään torstaina 31.10. monologinäytelmä Eino Leinon eksät – enemmän ja vähemmän muusina. Hulvattoman hauskan ja oivaltavan teoksen on käsikirjoittanut näyttelijä Pinja Hahtola. Seppo Honkosen ohjaama esitys marssittaa nimensä mukaisesti lavalle koko joukon Eino Leinon sydämenvalittuja.

Kansallisrunoilijan asemaan noussut ja Suomen kenties rakastetuin runoilija oli riimittelyjensä lisäksi tunnettu boheemista ja kosteasta elämäntyylistään sekä lukuisista ihastuksenkohteistaan. Näistä L. Onerva ja Aino Kallas ovat eittämättä tunnetuimmat muusat, mutta esitykseen mahtuu mukaan myös koko liuta vihittyjä vaimoja sekä monia muita tuttuja nimiä, kuten koko kansan satukuningatar Anni Swan.

Oman mausteensa soppaan heittävät niin #MeToo:n voimaannuttama Antiikin muusa kuin natsi-Saksaa ihannoiva kulttuurimatami Maila Talvio. Sanoja ei säästellä, kun nämä Einon eksät pääsevät purkamaan tuntojaan Anonyymien Apollon muusien terapiaistunnossa - ja kyytiä saavat niin juopottelevat taiteilijamiehet kuin kulisseja kannattelevat vaimotkin.

Käsikirjoitus: Pinja Hahtola
Ohjaus: Seppo Honkonen
Äänimaailma: Marko Pakarinen
Näyttämöllä: Pinja Hahtola
Visuaalinen ilme ja sovitus: työryhmä
Päähineet: Heidi Tsokkinen / Hatlantis

EINO LEINON EKSÄT – enemmän ja vähemmän muusina
to 31.10.2019 klo 18
Liput 15 €, ennakkovaraus www.lyyti.in/einoleinoneksat
Lipunmyynti Erkkolassa alkaa tuntia ennen esitystä.

Tapahtuman järjestää Tuusulan kulttuuripalvelut.

Taiteilijakoti Erkkola
Rantatie 25, Tuusula
Puh. 040 314 3471
www.erkkola.fi
www.facebook.com/erkkola
www.instagram.com/taiteilijakoti_erkkola

 

Takaisin