Lasten museojuhlat Tuusulanjärven museoissa 7.9.

27.08.2019

Lasten museojuhla 2019

Tuusulanjärven alueen museot Ainola, Ahola, Halosenniemi, Lottamuseo, Erkkola ja Aleksis Kiven kuolinmökki järjestävät lauantaina 7.9. klo 10–16 ensimmäiset yhteiset Lasten museojuhlat. Lasten museojuhlat ovat täynnä hauskoja työpajoja sekä mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Aholassa mukana on Järvenpään kirjasto ja Halosenniemessä menossa mukana Tuusulan kirjastoauto Kirre.

Tuusulanjärven alueen taiteilijayhteisön taiteilijat ja heidän perheensä olivat ystäviä keskenään ja viettivät myös monia juhlia yhdessä. Lasten museojuhlilla valmistaudumme kuvitteellisesti Juhani Ahon syntymäpäiviin, joita juhlittiin 11.9. Lasten museojuhlien ohjelma on maksuton ja museoihin on maksuton sisäänpääsy lapsen kanssa koko päivän.

OHJELMA

Erkkola
klo 10–16 Juhlapuheautomaatti. Tunnetun juhlapuhujan runoilija J. H. Erkon talossa on käytössä koko päivän juhlapuheautomaatti, jolla lapset pääsevät tekemään ja esittämään juhlapuheita.
Erkkolassa on myös Kalevala-aiheinen puuhapiste, jossa voi eläytyä J. H. Erkon näytelmiin kokeilemalla asusteita ja värittämällä väritystehtäviä.

Aleksis Kiven kuolinmökki
klo 10–16 Rakennetaan hirsikylä! Aleksis Kiven kuolinmökillä eli Syvälahden torpalla on omatoiminen rakentelupaja, jossa voi rakentaa hirsipalikoista yhdessä juhlapäivää viettävää kylää asukkaineen, eläimineen ja katuineen.

Lottamuseo
Klo 10–16 Pikkulottien kadonneen juhlakakun ohjeiden etsintää museon näyttelystä. Ala-aulassa mielikuvituskakkujen askartelua.
Klo 10 ja 12 Tanssipaja 3–5-vuotiaille museon puutarhassa, tanssittamassa ovat Keski-Uudenmaan tanssiopiston ohjaajat.
Klo 11 ja 13 Pikkulottien perinneleikkejä kaikenikäisille museon puutarhassa. Leikittämässä Perinneleikit ry:n ohjaajat.
Museokahvila Lottakanttiinissa myynnissä lapsille maistuvaa lounasta klo 11–14 sekä kahvilan suolaisia ja makeita herkkuja tapahtuman ajan.

Halosenniemi
klo 10–16 Non-stop työpajoja. Halosenniemen piha-alueella tehdään yhteistä juhlatervehdystä ja kokeillaan ympäröivän luonnon piirtämistä läpinäkyvälle pinnalle.
Klo 10–16 Tuusulan kirjastoauto Kirre Halosenniemen parkkialueella. Ratkaise tehtävä, jossa taiteilijat etsivät kotejaan.

Ainola
Ainolassa etsitään kadonneita nuotteja. Minkä laulun Ainolan väki esittää päivänsankarille? Kierrokset kello 12, 14, 15.
Omatoiminen kuvasuunnistus sisällä ja ulkona koko päivän.

Ahola
klo 10–14 Järvenpään kirjaston non-stop pinssipaja. Millaisen pinssin valmistaisit päivänsankarille?
klo 10–16 Päivänsankari pulassa – non-stop arvoituskierros. Missä ihmeessä ovat Juhanin juhlavaatteet? Kierrokset alkavat tunnin välein, alkaen klo 10.30.
klo 11 LempiLempi, Päivi Hirvonen, viulu jouhikko ja laulu, Tero Pajunen: kitara, oktaaviviulu ja laulu, kesto noin 30 min / Järvenpään kulttuuripalvelut

Välipalaa ja lounastaukoja varten reitiltä löytyy Ainolasta kahvila Aulis ja Lottamuseolta Museokahvila Lottakanttiini. Lottakanttiinissa on lapsille maistuvaa lounasta klo 11–14.

Museojuhliin pääsee kätevästi junalla Ainolan tai Keravan asemille tai bussilla (HSL aikataulut www.reittiopas.fi) ja alueella liikkuu hop-on-hop-off bussi, jonka aikataulut löytyvät osoitteesta www.visittuusulanjarvi.fi/nae-ja-koe/tekemista/visit-lake-tuusula-bussi. Rantatie on myös suosittu pyöräilyreitti. Omalla autolla kulkiessa kannattaa ottaa huomioon, että museoiden paikoitustilat ovat rajalliset. Reitin pituus Aholasta Erkkolaan on noin 5 kilometriä.

Tervetuloa!

Lasten museojuhla 2019 juliste

Takaisin