Tuusula-päivää juhlistetaan museoiden avoimilla ovilla ja kakkukahveilla 22.7.

08.07.2019

Turun tuomiokapituli antoi virallisen periaatepäätöksen kappeliseurakunnan perustamisesta 22.7.1643 päivätyllä kirjeellä ja siksi heinäkuun 22. päivää vietetään edelleen Tuusulan syntymäpäivänä. Tuusula-päivää juhlistetaan tänä vuonna museoiden avoimilla ovilla ja kakkukahveilla.

Kunta tarjoaa juhlapäivän kunniaksi kakkukahvit maanantaina 22.7.2019 klo 14.30 alkaen Lottamuseolla (Rantatie 39). Kakkua on varattu 200 ensimmäiselle. Juhlapuheen pitää apulaispormestari Jussi Salonen. Museoon on vapaa pääsy ja yleisöopastukset alkava tasatunnein www.lottamuseo.fi.

Tuusula-päivänä on vapaa pääsy myös Halosenniemeen, Erkkolaan, Aleksis Kiven kuolinmökille, ilmatorjuntamuseoon, Tuusulan työläiskotimuseoon, Tuusulan Automuseoon ja Kellokosken Ruukin tehdasmuseoon, katso tarkemmat tiedot https://bit.ly/30kFa25.

Ensimmäisen Tuusula-päivän järjesti Tuusula-seura vuonna 1948 SPR:n sotavammasairaalan eli nykyisen Taistelukoulun alueella. Tämän jälkeen päivän vietto hiipui ja seuraavan kerran juhlia viettiin vasta vuonna 1985. Viime vuosina Tuusula-päivä on saanut ympärilleen Tuusula-viikon. Koko viikon ohjelma löytyy osoitteesta www.tuusula.fi/tuusulaviikko.

Takaisin