Kansainvälinen museopäivä 18.5. – Tuuletu Tuusulanjärvellä

09.05.2019

Halosenniemi. Kuva Tarja KärkkäinenTule tuulettumaan Tuusulanjärvellä kansainvälisenä museopäivänä! Lauantaina 18.5. Tuusulanjärven alueen museoissa avataan ovia paikkoihin, joihin ei yleensä pääse ja esitellään museokokoelmia, jotka ovat yleensä varastoissa. Museoihin vapaa pääsy ja ohjelmat ovat maksuttomia. Museot laittavat liput salkoon juhlapäivän kunniaksi!

Klaavolan talossa tuuletetaan ulkorakennuksia ja esitellään talon ja Tuusulan historiaa niille joita historia huvittaa. Hyrylässä, Klaavolantiellä Klaavolan talo avoinna klo 11–17. Naapurissa Ilmatorjuntamuseo on avoinna klo 11–17 ja yleisöopastus on klo 12.

Tuusulan kirkonmäellä Tuusulan työläiskotimuseo on avoinna klo 12–16.

Rantatiellä Aleksis Kiven kuolinmökki pitää ovet auki klo 11–18, kuten myös Taiteilijakoti Erkkola. Erkkolassa on esillä runoilija, kirjailija Heli Laaksosen näyttely "Ilma luppa – maalauksia margariinirasiaan, puulle ja muulle" viimeistä viikonloppua. Talon yleisöopastukset ovat klo 12 ja 16.

Lottamuseo on museopäivänä avoinna klo 9–18. Erilaisia teemaopastuksia kuullaan pitkin päivää: klo 11 ja 16 puutarhaopastus ja klo 12 ja 15 Harmaat sisaret -museo-opastus. Klo 13 kuullaan luento lottapuvun museoarvosta. Klo 14 leikitään pikkulotan leikkejä puutarhassa. Lisäksi lapsille on tarjolla tehtäviä museon puutarhassa ja näyttelyssä. Lottakanttiini on avoinna ja pihalla hernekeittoa soppatykistä klo 12 alkaen.

Halosenniemessä on esillä klo 11–18 vasta avattu näyttely "Naisia tupa täynnä – maalauksia naisilta kuin naisistakin". Päivän aikana kuullaan klo 11, 12, 14 Serenadeja naisille, joita esittävät oopperalaulaja, tenori Juha Hostikka ja harmonikkavirtuoosi Niko Kumpuvaara. Halosenniemen ja näyttelyn yleisöopastukset klo 13 ja 15. Halosenniemen saunan ovet on avoinna päivän ajan.

Ainola. Kuva Mikko MannilaAinola on museopäivänä auki klo 10–17. Päivän ajan myös sauna ja Hesan kamari ovat avoinna. Teemoitetuille opastuskierroksille mahtuu 25 henkilöä kierrosta kohden ja niille ilmoittaudutaan kassalla. Aiheena ovat klo 10 ja 15 yleisöopastukset, klo 11 ja 15 puutarhaopastukset sekä klo 12 ja 14 Kevätsiivous Ainolassa -opastukset.

Ahola perusnäyttelyineen Juhani Ahon ja Venny Soldan-Brofeldtin elämästä sekä "Kuinka on opittu lentämään" -pienoisnäyttelyineen on avoinna klo 10–18. Yleisöopastus klo 11.

Järvenpään taidemuseolla on esillä klo 11–18 meteorologi Seija Paasosen kuratoima näyttely "Sadejuovia ja pilvisäteitä – Taiteilijoiden taivaat meteorologin silmin".

Kellokoskella on Kellokosken sairaalamuseo avoinna museopäivänä klo 11–17. Myös Kellokosken ruukin tehdasmuseo pitää ovet avoinna klo 12–16. Esillä on "Torvisoittoa ja kovaa teetä" -näyttely.

Tervetuloa viettämään museopäivää!

Takaisin