Tuusulan museo etsii vapaaehtoisia

09.05.2018

KlaavolassaTuusulan museo hakee vapaaehtoisia mukaan toimintaansa Halosenniemessä, Taiteilijakoti Erkkolassa, Klaavolan talossa ja Taidekeskus Kasarmissa. Lähdetään etsimään yhdessä vapaaehtoisten kanssa, mitä vapaaehtoistyö voisi sisältää. Kokeillaan, mikä toimisi parhaiten ja millaisesta työstä olisi eniten iloa vapaaehtoisille, museolle ja museopalveluiden käyttäjille.

Museon vapaaehtoiset osallistuvan muun muassa toimintaan, jonka tavoitteena on lisätä juurtumista omalle kotiseudulle. Tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä ja viihtyvyyttä omassa kotikunnassa. Yksi mahdollinen vapaaehtoistyön paikka tänä kesänä voisi olla Klaavolantien kyläjuhlassa vaikka avustavina käsipareina tai oman osaamisen tai tiedon välittäjinä.

Vapaaehtoisille on suunnitteilla myös muutaman kuukauden välein kokoontuva kerho "Vapaaehtoisten Kulma", jossa kuullaan esimerkiksi museon uusista näyttelyistä, ideoidaan vapaaehtoistoiminnan kehittämistä ja tutustutaan. Vapaaehtoisten Kulma kokoontuu ensimmäisen kerran syyskuussa.

Vapaaehtoiset ovat yli 18-vuotiaita, he eivät ole työsuhteessa museoon eikä vapaaehtoistyöstä makseta palkkaa. Vapaaehtoisena pääset mukaan tukemaan museon toimintaa sekä tuottamaan mielenkiintoisia ja tärkeitä elämyksiä museokävijöille ja itsellesi.

Infotilaisuus 23.5. Erkkolassa

Tuusulan museo järjestää infotilaisuuden vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille keskiviikkona 23.5. Taiteilijakoti Erkkolassa klo 13–15. Tilaisuudessa museolehtori Aino Malminen kertoo osallistumisen mahdollisuuksista Tuusulan museossa. Tilaisuudessa voi jo täyttää vapaaehtoishakemuksen. Seuraava infotilaisuus vapaaehtoisena toimimisesta kiinnostuneille järjestetään syksyllä 2018.

Lisää tietoa vapaaehtoistyöstä Tuusulan museon verkkosivuilla www.tuusula.fi/museonvapaaehtoistyo

Hyppää mukaan toimintaan!

Lisätietoa:
Elina Battarbee, museovirkailija
Tuusulan museo
040 314 3465, elina.battarbee@tuusula.fi

Takaisin