Aleksis Kiven päivän viettoa Tuusulassa

04.10.2017

Tuusulan kirkkoTiistai 10.10. on sekä Aleksis Kiven syntymäpäivä että Maanpuolustuskorkeakoulun Maisteriosaston perinnepäivä. Juhlapäivänä Tuusulan kirkkomaalla on seppeleenlaskutilaisuus klo 10 alkaen ensin sankarihaudalla, Pro Patria -muistomerkillä ja sen jälkeen Aleksis Kiven haudalla. Paikalla on kutsuvieraiden lisäksi kunniavartio, soittokunta ja muita tilaisuuden seuraajia.

Seppeleenlaskutilaisuuteen osallistuvat Maanpuolustuskorkeakoulun Maisteriosasto, Tuusulan kunta, Tuusulan seurakunta, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta ja muut paikalla olevat tahot vapaassa järjestyksessä. Tilaisuuteen ovat tervetulleita myös koulut ja päiväkotiryhmät ja kaikki, jotka haluavat muistaa kansalliskirjailijamme muistoa. Kukkatervehdysten jättämisen ohella saa myös laulaa, lausua runoja ja esittää muuta päivän teemaan sopivaa ohjelmaa - puheita Aleksis Kiven haudalla ei ole pidetty.

Paikalle saapuvien kannattaa huomioida kirkon maalämpöremontti, eli kannattaa varautua kulkemaan sankarihauta-alueelle läpikäytävän tai kellotapulin portin kautta.

Aleksis Kiven kuolinmökkiRantatiellä Aleksis Kiven kuolinmökki avoinna

Juhlapäivänä 10.10. Aleksis Kiven kuolinmökki on auki klo 10-16 ja sulkee sen jälkeen ovet tältä vuodelta. Päivän ajan mökkiin on vapaa sisäänpääsy.

Tervetuloa!

Takaisin