Mitä kuuluu Tuusulanjärvi?

12.04.2017

Tuusulanjärvi. Kuva Kari KohvakkaTuusulan 100 vuotta - taidetta ja tarinoita -luentosarjassa kuullaan seuraavaksi, mitä kuuluu Tuusulanjärvelle. Torstaina 27.4. klo 18.30 Hyökkälän koulun auditoriossa on luentovuorossa ympäris-töasiantuntija Jaana Hietala Keski-Uudenmaan vesiensuojelun liikelaitoskuntayhtymästä (KUVES). Tilaisuudessa julkistetaan myös "Minun lähivesistöni" -koululaiskilpailun tulokset. Taideosuudessa nähdään Tuusulan Valokuvaajat ry:n ja Teatteri T:n tutkielmia Tuusulanjärvestä.

Osaltaan Pro Tuusulanjärvi -kansalaisliikkeen ansiosta käynnistyi vuonna 1999 Keski-Uudenmaan vesiensuojelun liikelaitoskuntayhtymän koordinoima Tuusulanjärven kunnostushanke yhteistyössä valtion ja kuntien kanssa. Hoitokalastus ja tehokas hapetus ovat vakiintuneet järven pitkäaikaisiksi hoitomuodoiksi. Jaana Hietala kertoo esityksessään Tuusulanjärven tämän hetken tilasta ja sen kunnostustoimista.

Taideosuudessa Teatteri T:n lapset tutkailevat teatterin keinoin, mitä järvi heille merkitsee. Esityksen on ohjannut Tiina Häkkinen. Samalla nähdään Tuusulan Valokuvaajat ry:n kokoama yli 100 valokuvan kuvakavalkadi Tuusulanjärvestä ja lähialueen luonnosta.

"Tuusulan 100 vuotta - taidetta ja tarinoita" -juhlavuoden luennoille on vapaa pääsy. Luennot järjestetään Hyökkälän koulun auditoriossa, joka sijaitsee osoitteessa Kirkkotie 11, Tuusula. Järjestäjänä on Tuusula-Seura yhteistyössä Tuusulan museon ja kulttuurin kanssa. Seuraavalla luennolla 11.5. kirjailija Kirsti Manninen kertoo ensimmäisistä maan äideistä: Ester Ståhlbergista, Signe Relan-derista, Ellen Svinhufvudista ja Kaisa Kalliosta.

Mitä kuuluu Tuusulanjärvi?
to 27.4. klo 18.30
Ympäristöasiantuntija Jaana Hietala, Keski-Uudenmaan vesiensuojelun liikelaitoskuntayhtymä (KUVES)
Taideohjelmasta vastaa Teatteri T ja Tuusulan Valokuvaajat ry
Hyökkälän koulun auditorio, Kirkkotie 11, Tuusula

Lisätietoja
Tuusulan museo, Jaana Koskenranta p. 040 314 3460
Tuusula-Seura, Satu Säilä p. 050 561 1612

Takaisin