Syysskidi - lasten oma kulttuuriviikko käynnistyy 5.11.

04.11.2016

Tuusulan omaa lastenkulttuuriviikkoa vietetään jälleen marraskuussa, 5.-13.11. Ohjelmistossa on esityksiä arkiaamuisin Hyrylässä, Kellokoskella ja Jokelassa. Viikonloppuohjelmaa koko perheelle löytyy kahtena eri viikonloppuna, kun 5.11. vietetään Karkki & Kepponen -tapahtumaa Jokelassa ja seuraavana viikonloppuna juhlitaan isänpäivää Etelä-Tuusulassa.

Syysskidin aloittaa Jokelan MLL:n järjestämä Karkki & Kepponen -tapahtuma Jokelan koulukeskuksella la 5.11. Tapahtuma järjestetään jo 14. kerran. Hurjan hauskassa halloween-henkisessä tapahtumassa on erilaisia puuhapisteitä, Velho pitämässä taikuriesityksiä (klo 14.30 ja 16.30), Zumbakids (klo 15.30), liikuntapisteitä, satunurkka, kasvomaalausta, onnenpyörä, eko-ongintaa, Prinsessa Ruusunen Peilisalissa Instagram-kisan kanssa ja kauhukahvio!

Syysskidin arkiaamuesitykset ovat täyttyneet niin perhepäivähoitajien kuin päiväkotienkin lapsiryhmistä sekä vanhemmista lapsineen. Tiistaina 8.11. klo 9 Kellokoskella Nukketeateatteri Niveltämön Siivetön ystävä ja perjantaina 11.11. klo 9 Jokelassa Teatteri Mukamaksen Kolme kiliä esityksissä on vielä hyvin tilaa. Esityksiin on vapaa pääsy, mutta paikat on varattava ennakkoon osoitteessa www.tuusula.fi/syysskidi.

La 12.11. MLL Etelä-Tuusulan tapahtumassa nähdään Linnateatterin esitys Herra Hakkarainen harrastaa. Liput esitykseen kannattaa ostaa ennakkoon MLL Etelä Tuusulan verkkokaupasta osoitteessa etela-tuusula.mll.fi. Kahvio aukeaa puoli tuntia ennen esitystä, ja isänpäivän kunniaksi kahvit tarjotaan kaikille esitykseen saapuville isille. Huomioithan, että tapahtumapaikalla on parkkitilaa rajoitetusti johtuen koulun remontista. Paljon paikkoja löytyy esim. Hyrylän keskustassa, mistä on noin 5 min. kävelymatka kävelytietä pitkin.

Linnateatterin lasten uutuusnäytelmässä Herra Hakkarainen kuulee päiväsaikaan mitä kaikkea muut tassulalaiset harrastavatkaan. Häntä harmittaa, kun kaikilla on niin hienoja harrastuksia eikä hänellä ole mitään. Onneksi ovat yöt. Silloin voi Herra Hakkarainenkin harrastaa ihan mitä vain: kerätä ihmeellisiä asioita, liikkua ilman rajoitteita ja toteuttaa itseään taiteen avulla. Tosin hän ei itse tiedä siitä mitään, koska hän... No, nukkuu. Onneksi Herra Hakkaraiselle löytyy lopuksi harrastus, josta hänkin voi olla ylpeä.

Sunnuntaina 13.11. vietetään isänpäivää avoimin ovin useassa museossa. Mukana ovat Halosenniemi, Erkkola, Lottamuseo, Ilmatorjuntamuseo ja Tuusulan Automuseo. Isät lapsineen pääsevät museoihin ilmaiseksi. Aukiolot ja näyttelytiedot kannattaa tarkistaa osoitteesta www.tuusula.fi/syysskidi. Myös Tuusulan uimahalli kutsuu isät ja lapset uimaan veloituksetta isänpäiväsunnuntaina klo 14-17 välisenä aikana.

Tervetuloa mukaan marraskuiseen lastenkulttuuriviikkoon!

Takaisin