Veneessäkin voi filosofoida - Vuoden 2015 Platonin Akatemian teemana on luonto ja kulttuuri

07.05.2015

Vuoden 2015 Platonin Akatemia - Platonin Akatemia XIX - on ottanut teemakseen Luonnon ja kulttuurin. Platonin Akatemiassa historian ja myyttien Tuusulanjärvi siintää koko ajan taustalla.

Tähän asti monipuolisin Platonin Akatemia on tehnyt tiivistä yhteistyötä Tuusulan kulttuuri- ja museotoimen kanssa - unohtamatta Onnelaa, Taistelukoulua ja Rantatien galleriaa. Kaikki kukat saavat oikeutuksen kukkia perjantaina 15.5. Rantatiellä. Platonin Akatemia avaa ovensa klo 9.

Suomalainen järvi ilman suomalaista venettä on alaston. Platonin Akatemia kunnioittaa suomalaista venettä järjestämällä filosofisia keskusteluja myös kirkkoveneessä. Veneessä filosofoi Janne Saarikivi.

Platonin Akatemia XIX kunnioittaa kolmea suurta suomalaista, Akseli Gallen-Kallelaa, Pekka Halosta ja Jean Sibeliusta, jotka viettävät 150-vuotisjuhliaan tänä vuonna. Halosenniemen taidemuseo on asettanut näytteille sekä Halosen että Gallen-Kallelan taidetta. Platonin Akatemia tuo kuvaan mukaan myös Sibeliuksen, jonka rajakarjalaisista yhteyksistä kertoo meille professori Heikki Laitinen. Hän myös esittää asiaan liittyviä kansansävelmiä. Yhdessäkin on tarkoitus laulaa Sibeliuksen tallentamia ja julkaisemia kansanlauluja.

Platonin Akatemia on tänä vuonna taidetta harrastavan keidas. Tarjolla on kuvataidetta, musiikkia, runoutta, proosaa ja teatteria niin legendoilta kuin uusilta tekijöiltäkin. Taidennäyttelyitä on Halosenniemessä, Rantatien Galleriassa ja Onnelassa. Halosenniemessä monitaiteilija Hanneriina Moisseinen tekee alustuksessaan retken Laulujen maahan - Karjalaan. Erkkolassa voit tavata Absoluuttisen Nollapisteen Tommi Liimatan ja Onnelassa modernin Eino Leinon. Onnelan Impivaarassa konsertoi Iiris Brocke. Miesten teatteri esittää taas Onnelan uudella puolella näytelmän Valentin Herkkä peto - 50 km:n monologi.

Eurooppalainen kevät 2015 on ollut jännitteinen. Taistelukoululla kuullaan, miten Eurooppaa pitäisi puolustaa ja mikä on maailmanpoliittinen tilanne juuri NYT. Maailmanpolitiikkaa päivittämässä on muun muassa professori Tuomo Melasuo.

Rantatien Galleriassa on tarjolla vihreää teetä ja filosofiaa mm. Indu Netamin, Ville-Veikko Hirvelän ja Tere Vadénin seurassa. Indu Netam kuuluu Intian alkuperäiskansoihin adivaseihin. Bioetiikkaan voit tutustua Onnelassa Johanna Ahola-Launosen kanssa.

Tämän vuoden Platonin Akatemia on oikea runsaudensarvi: väittelyitä, fysiikan filosofiaa, hyönteisruokaa, sokraattista dialogia, oppimisen uusia tuulia, ullakkoboheemeja ja mahdollisuus kuulla maailman kaunein laulu.

Tapahtuman tuottaa Platonin Akatemian kannatusyhdistys ry yhteistyössä Tuusulan kulttuuri- ja museotoimen, Tuusulan lukion, Feto ry:n, Dilemma ry:n ja JM Ideasin kanssa.

Tapahtumiin on vapaa pääsy. Ohjelmatiedot www.platoninakatemia.fi

Takaisin