Tuusulassa vietetään kansainvälistä museopäivää 18.5.

18.05.2015

HalosenniemestäKansainvälistä museopäivää vietetään perinteisesti 18.5. Tänä vuonna maanantaiksi sattuva museoiden juhlapäivä antaa hyvän mahdollisuuden tutustua museoihin kukkaroa rasittamatta. Tuusulassa museoihin on vapaa pääsy ja osa järjestää lisäksi erikoisohjelmaa.

Halosenniemi tarjoaa päivän aikana musiikillisia makupaloja klo 12 ja 15, jolloin tuusulalainen taiteilijapariskunta sopraano Taina Piira ja pianisti Janne Hovi esittävät katkelmia tulevan syksyn Halosenniemen kotikonserteista. Lisäksi kuullaan klo 14 "Terve mieheen! Akseli Gallen-Kallela Pekka Halosen vieraana" -näyttelystä tutkija Johanna Rinta-ahon kuraattorikierros. Museopäivänä avoinna klo 11-16.

Erkkolassa toukokuun alussa avautuneeseen "Karjalan kunnailla" -näyttelyyn pääsee tutustumaan klo 14 myös kuraattorikierroksella. Näyttelysihteeri Päivi Ahdeoja kertoo esillä olevista kuvituksista ja maalauksista, joista on koottu esille karelianismin hengessä Suomen taiteen kultakaudelta alkaen aina 1930-luvulle. Museopäivänä avoinna klo 11-16.

Taide- ja kulttuurikeskusTaidekeskus Kasarmi on poikkeuksellisesti avoinna museopäivänä. Tuusulan taidemuseon "Taide leikkii historiallaan" -näyttelyssä on esillä Aune Laaksosen Taidesäätiön kokoelmaa. Teemana on esitellä nykytaiteen teoksia, joissa on ammennettu taiteen pitkästä historiasta ja käytetty hyväksi taidehistoriallisia elementtejä. Esillä on teoksia tunnetuilta pitkän linjan taiteilijoilta kuten Tero Laaksoselta, Kuutti Lavoselta ja Marjatta Tapiolalta. Näyttelyn kuraattori Niina Lahtinen esittelee näyttelyä klo 14. Museopäivänä avoinna klo 11-16.

Kaunisnummen kotimuseo Kellokoskella avaa kautensa museopäivänä. Museoalueella on museoesittelyiden lisäksi maalaistori, taimien vaihtopiste, hevosajeluja ja toribuffet. Museopäivänä avoinna klo 14-19.

AutomuseoMuseopäivän vietossa ovat mukana:

  • Aleksis Kiven kuolinmökki (Rantatie) klo 11-16
  • Erkkola (Rantatie 25) klo 11-16
  • Halosenniemi (Rantatie) klo 11-16
  • Ilmatorjuntamuseo (Klaavolantie 2) klo 11-17
  • Kaunisnummen kotimuseo (Kaunisnummi 1, Kellokoski) klo 14-19
  • Kellokosken sairaalamuseo (Vanha Valtatie 198) klo 11-16
  • Kotiseutumuseo Klaavola (Klaavolantie 3) klo 11-16
  • Suojeluskuntain Päällystökoulun perinnetilat (Rantatie 66) klo 11-17
  • Taidekeskus Kasarmi (Jääkärinpolku 2) klo 11-16
  • Tuusulan Automuseo (Huoltotie 1, ovi 3) klo 11-17

Kaikkiin museopäivän tapahtumiin on vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Kansainvälisen museopäivän ohjelmaan muualla Suomessa voi tutustua Museoviikon verkkosivuilla >

Takaisin