Tuusulan Taiteiden Yö Erkkolassa


Aika: 11.8.2017 18.00 - 22.00
Paikka: Erkkola
Osoite: Rantatie 25, Tuusula
Järjestäjä: Tuusulan taidemuseo

Kuvaus

Johan Knutson, Lapua, Hiekan taidemuseo. Kuva Petri NuutinenMUSEO

Näyttely Ihanuuksien ihmemaa
Kirjailijoiden Suomi taiteessa ja kuvituksissa. Näyttely esittelee suomalaisuuden ihannetta kirjailijoiden ja runoilijoiden tuotannossa 1800-luvun lopulta 1930-luvulle asti. Kirjailijat ja taiteilijat loivat karusta kotimaasta J. H. Erkon laulun sanoin "ihanuuksien ihmemaan". Näyttelyn taiteilijoita ovat Albert Edelfelt, Akseli Gallen-Kallela, Eero Järnefelt, Johan Knutson, Martta Wendelin, Rudolf Koivu ja Eeli Jaatinen.

19.00 ja 20.00 Näyttelyopastus

21.00 Elämän mittainen runo - Rantatien tunnustetun runoilijan tuntematon elämä
No onkos tullut kesä jo talven keskelle? Kaikki tuntevat J. H. Erkon runoista sävelletyt laulut, mutta eivät välttämättä itse taiteilijaa. Tule kuuntelemaan taidehistorioitsija, FM Marjo Kuulan opastusta runoilijan värikkäästä elämästä ja Taiteilijakoti Erkkolan syntyvaiheista piakkoin ilmestyvän J. H. Erkon elämäkerran pohjalta.

PIHA

Loitsukuva. Kuva Suvi Nurmi18.00-22.00 Loitsukioski
Mitä sinä haluaisit kutsua tai karkottaa? Kuva- ja sanataiteilija Suvi Nurmi pitää Erkkolan pihan tummuvassa illassa Loitsukioskia, josta kuka tahansa voi tilata omia toiveitaan vastaavan kalevalamittaisen loitsun. Valmis loitsu on haettavissa tunnin kuluttua tilauksesta.

Suvi Nurmi on kirjoittanut kalevalaistyylisiä loitsuja osana taiteilijan työtään jo kahdeksan vuoden ajan. Hänen suosittu Loitsukioskinsa on nähty aiemmin mm. Ateneumin taidemuseon Kalevala-näyttelyn avajaisissa, Helsingin Runokuu-festivaalilla sekä Ruisrockissa.
Lisätietoja: http://suvinurmi.webs.com/loitsut.htm

Käkkyrämänty lintu18.30 ja 19.30 Satuvuolutarina Käkkyrämännystä
Meren luodolla kasvaa vanha, yksinäinen mänty. Muuttolinnuille tuo pieni puu on tärkeä levähdyspaikka ja merkki siitä, että ne ovat saapuneet perille. Linnut viihdyttävät Käkkyrämäntyä kertomuksillaan kaukaisista maista, ja Käkkyrämänty haaveilee ja unelmoi olevansa suuri, komea honka, kuten puut lintujen tarinoissa. Eräänä päivänä Käkkyrämännyn ajatukset täyttää haave, joka ei jätä sitä rauhaan. Lopulta haave muuttuu todeksi. Pohjimmiltaan Käkkyrämänty on kertomus sitkeydestä, unelmista ja elämän kiertokulusta.

Käkkyrämännyn tarinassa yhdistyvät nukketeatteri ja vuolutaide. Tarinan aikana vuolutaiteilija Joel Nokelainen vuolee yleisön edessä puusta linnun, joka lentää mukaan tarinaan. Näytelmän kerronta ja vuoleminen kulkevat rintarinnan läpi esityksen. Tarina Käkkyrämännystä perustuu Marjatta Kurenniemen saman nimiseen kertomukseen.
Nukketeatteri Ofelia: Anne Lihavainen ja Joel Nokelainen.
Lisätietoja: www.nukketeatteriofelia.fi

Vuolupaja19.00 ja 20.00 Vuolupaja
Vuolupajassa opetellaan ohjatusti vuolemaan puukepeistä pieniä, yksinkertaisia, mutta tarpeellisia esineitä. Vuolemisessa on tärkeätä keskittyminen, hiljaisuus ja mielikuvituksen lento. Vuolemisen aikana voi syntyä ideoita omalle pienelle tarinalle. Vuoluharrastus voi auttaa löytämään uudelleen elävän suhteen luontoon, metsään ja puihin. Vuolemaan voi tulla 12 henkilöä kerrallaan.
Lisätietoja www.vuolukoulu.com

 

Tuusulan Taiteiden Yö on Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi maksuton lukuunottamatta erikseen mainittuja maksullisia tapahtumia.

Koko ohjelma ja lisätiedot on luettavissa Tuusulan Taiteiden Yön kotisivulla www.taiteidenyo.fi


Erkkola

Taiteilijakoti Erkkola
Rantatie 25, Tuusula
Puh. 09 8718 3471
www.erkkola.fi
www.facebook.com/erkkola

« Takaisin