Sydämeen luettavaksi – J. H. Erkon elämäkerta -luento

Aika: 26.5.2018 14.00 - 15.00
Paikka: Taiteilijakoti Erkkola
Osoite: Rantatie 25, Tuusula
Järjestäjä: Tuusulan museo

Kuvaus

Sydämeen luettavaksi J. H. Erkon elämäkerta

Tuusulan museo julkaisi huhtikuun lopulla runsaasti kuvitetun elämäkerran runoilija Juhana Henrik Erkosta (1849–1906). "Sydämeen luettavaksi – J. H. Erkon elämäkerta" kertoo, kuka oli tämä sydämellinen ja herkkä runoilija, aforistikko, lehtimies, näytelmäkirjailija ja kulttuurivaikuttaja. J. H. Erkko oli intomielinen suomalaisen kulttuurin puolustaja ja kansanvalistaja, joka palveli työllään aikakauden ihanteita ja pyrkimyksiä.

Taidehistorioitsija Marjo Kuula sekä toimittaja-tietokirjailija Antti Blåfield, professori Juhani Niemi, professori Martti Turtola ja näyttelyamanuenssi Päivi Ahdeoja-Määttä asettavat teoksessa J. H. Erkon vaiherikkaan elämän ja monipuolisen tuotannon osaksi 1800–1900-lukujen taitteen historiaa. Tutuksi tulevat niin Erkon suvun ja lähipiirin tapahtumat, Taiteilijakoti Erkkolan rakentamisen vaiheet Tuusulan Rantatielle, ajan kiristyneet poliittiset olot kuin myös kirjallisuushistorian muutokset. Runsaasti kuvitetussa kirjassa on mukana laaja valikoima Erkon rakastetuimpia runoja ja mietelauseita, jotka on tarkoitettu jokaisen lukijan sydämeen.

Elämäkertaan kirjoittaneet tietokirjailija, toimittaja Antti Blåfield ja taidehistorioitsija Marjo Kuula kertovat Erkkolassa la 26.5. klo 14 kertovat kirjoittamistaan aiheista.

Museon pääsymaksu 5/4/2 €

Taiteilijakoti Erkkola
Tuusulan taidemuseo
Rantatie 25, Tuusula
Puh. 040 314 3471
www.erkkola.fi
www.facebook.com/erkkola
www.instagram.com/taiteilijakoti_erkkola

« Takaisin