Kansainvälisiä tuulia Erkkolassa - Confinus-näyttely avautuu

26.09.2017

Catherine Keun, Mobiililiikutuksia 2017Confinus Finlande 2017 – avauksia ja rajapintoja -näyttely avautuu Taiteilijakoti Erkkolassa keskiviikkona 27.9. Kansainvälisen Confinus-ryhmän yhteisnäyttelyssä on esillä maalauksia ja grafiikkaa suomalaisten taiteilijoiden ohella italialaisilta ja ranskalaisilta kollegoilta.

Näyttelyprojekti Confinus hakee uudenlaisia avauksia niin etelän ja pohjoisen, kuin keskustan ja periferioiden välillä. Taiteen ja innovatiivisen tieteen tulee jatkuvasti hakea rajojaan, tulkita todellisuuden rajapintoja. Taide on rajanylitys, rakentava ja humaani sellainen.

Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat ovat maidensa eturivin taidegraafikkoja. Heitä yhdistää myös rakkaus kivilitografiaan ilmaisuvälineenä. Yhteisnäyttelyn taiteilijat ovat italialaiset Gaetano Cipolla ja Giuseppe Colombo, ranskalainen Catherine Keun sekä suomalaiset kollegat Kalle Berg, Matti Hintikka, Elina Sipilä, Kuutti Lavonen ja Kaisu Sirviö. Kiertonäyttely oli ensi kerran esillä Rovaniemen Arktikumissa syksyllä 2015. Tuusulan taidemuseossa nähdään teoksia myös viime vuosilta.

Confinus-näyttelyssä nähdään myös talon isännän runoilija J. H. Erkon (1849–1906) aikalaisten ja taiteilijaystävien kuten Albert Edelfeltin, Väinö Blomstedtin ja Tuusulan Rantatien naapurin, taidemaalari Pekka Halosen, maalauksia ja grafiikkaa ulkomaanmatkoilta.

Gaetano Cipolla, Kukko. Kuva Jussi TiainenLuentoja ja konsertteja

Confinus-ryhmä on yhdessä Tuusulan taidemuseon kanssa suunnitellut näyttelyn yhteyteen konsertteja ja luentoja. Keskiviikkona 4.10. klo 18 Erkkolaan tulee puhumaan Euroopan historian professori Laura Kolbe aiheenaan "Eurooppa esikuvana ja suomalainen taide – unelmat ja todellisuus?". Mezzosopraano Merja Mäkelä ja pianisti Heikki Pellinen esiintyvät 16.11. klo 19 konsertissa "Punertuvalla polulla" esittäen Joonas Kokkosen, Gabriel Faurén ja Erkki Melartinin sävellyksiä. Näyttelyn päättymispäivänä sunnuntaina 10.12. klo 13 alkaen on oopperalaulaja Helena Juntusen konsertti.

Confinus Finlande 2017 – avauksia ja rajapintoja
Taiteilijakoti Erkkola
27.9.–10.12.2017

Näyttelyn oheisohjelmaa:

"Eurooppa esikuvana ja suomalainen taide – unelmat ja todellisuus?"
ke 4.10. klo 18
Euroopan historian professori Laura Kolbe, Helsingin yliopisto

Punertuvalla polulla -konsertti
to 16.11. klo 19
mezzosopraano Merja Mäkelä ja pianisti Heikki Pellinen
Joonas Kokkosen, Gabriel Faurén ja Erkki Melartinin sävellyksiä

CONFINUS-näyttelyn päätöskonsertti
su 10.12. klo 13
oopperalaulaja Helena Juntunen

Taiteilijakoti Erkkola
Tuusulan taidemuseo
Rantatie 25, Tuusula
Puh. 09 8718 3471
www.erkkola.fi
www.facebook.com/erkkola

Avoinna
26.9.–10.12. ke–su klo 12–17

Pääsymaksut 5/4/2 €

 

Takaisin