Menneen ajan lumoa "Onnen päivillä" Taiteilijakoti Erkkolassa

09.05.2017

Martta Wendelin, Kultaisilta päiviltä

Erkkolan Onnen päivät -tapahtumassa päästään nauttimaan Kultaisilta päiviltä -näyttelyn 1920–50 lukujen ajankuvasta lauantaina 20.5. Ilmaispäivässä on paljon mukavaa toimintaa koko perheelle klo 12–16. Martta Wendelinin ja Rudolf Koivun nostalgiset kuvat, vanhat autot, kroketti ja harmonikkamusiikki luovat menneen ajan tunnelmaa.

Kansakoulunopettaja Synnöve Suuronen muistuttaa päivän aikana vierailijoita vanhanajan koulun tavoista. Hän palkitsee lapsia hyvästä suorituksesta. Opettajan roolissa on draamapedagogi Tiina Häkkinen. Onnenpyörän heilautus ratkaisee, kuka on onnekkain!

Kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Jaana Koskenranta jakaa ajan hengessä käytännön ohjeita neideille ja rouville lähinnä perhe-elämän saralta. Luento alkaa klo 13 ja kestää noin puoli tuntia.

Jos kotoa löytyy omia aikakauden henkisiä vaatteita, niin nyt on mahdollista kuvauttaa itsesi kyläkuvaaja Rainer T. Napsin studiossa. Lapsille on lainattavissa kuvausrekvisiittaa. Naps valokuvaa myös tapahtuman muita kävijöitä.

Pihalla voi virkistäytyä Cafe Martan herkuilla tai tuoda omat eväät ja lainata museolta piknik-alustoja. Erkkolan nurmikolle on viritetty myös krokettirata. Päivän musiikista vastaa haitarinsoittaja Niilo Aittola.

Päivän huipentaa museoautocruisailu Tuusulan keväisellä Rantatiellä. Arpaliput museoauton kyytiin on jaossa klo 14 alkaen. Arvonta suoritetaan klo 14.30 ja ajelu heti perään. Lähtö on Erkkolan edestä.

"Kultaisilta päiviltä" -näyttely esittelee Martta Wendelinin ja Rudolf Koivun kuvituksia kodin ja koulun arjesta. Molemmat taiteilijat tekivät 1900-luvun ensimmäisinä vuosikymmeninä runsaasti lasten elämästä kertovia kuvituksia koulukirjoihin ja lastenlehtiin. Näyttely on esillä 29.5. asti.

Tapahtumapäivänä vapaa pääsy, tervetuloa!

Onnen päivät Erkkolassa
la 20.5. klo 12–16 (museo avoinna klo 11–18)
Rantatie 25, Tuusula
www.erkkola.fi

Takaisin


Netland-tuotantoa